Milyen gyakran eszünk körtét ?

KérdésekMilyen gyakran eszünk körtét ?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

100 gramm körtében 12 gramm CH, 50 Kcal van.
Nyersen szoktátok fogyasztani,vagy  desszertként ?

5 Válasz
rgyörgy answered 11 év ago

Mondhatni, naponta, és nyersen. Most a sláger gyümölcs a körte, őszibarack, import csemegeszőlő, alma.

Carolin80 answered 11 év ago

Kb. 3 évente egyszer eszem (nyersen).

Marika answered 11 év ago

Szia !! Köszi a kérdést , mi nagyon ritkán fogyasztunk körtét mert nagyon sok saját termésű gyümölcsünk van , de körte csak kettő kicsi fa van ami talán már jövőre hoz termést . Még mindig van három fa őszibarack ami most kezd érni . A lányoméktól kaptunk most körtét , nagyon finom és mi a gyümölcsöt nyersen szoktuk fogyasztani , csak a hibás gyümölcsökből szoktam kompótot készíteni és az ebédekhez savanyúság helyett fogyasztjuk.

Pityu answered 11 év ago

A gyümölcsöket nyersen fogyasztom, őszibarack, szilva, körte, alma most a sláger. Saját termés ugyan nincs, de az ismerőseim, rokonaim kertjeiben bőséggel teremnek ezek a fák.

Sára Biró answered 11 év ago

 Képzeljétek ma egyik inzulinos betegnél amikor a vércukormérőt ellenőriztük 4-es volt a vércukor értéke. Mondom egyen valamit,de hát semmi nem volt nála, így odaadtam a körtémet. Egy óra múlva amikor visszamértem 11 feletti volt a vércukor-értéke. Szóval megtudja"dobni" jól a vércukrot. Figyelni kell arra,hogy ne fogyasszon cukorbeteg túl érett gyümölcsöt, kivétel ebben az esetben,ahol jó szolgálatot tett.
Hihetetlen,hogy még mindig van beteg akinél semmi kaja nincs, még szőlőcukra sem volt!! :-(((