Milyen gyakran eszek zöldségköretet, főzeléket?

KérdésekMilyen gyakran eszek zöldségköretet, főzeléket?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Hogyan készítitek?

20 Válasz
Krisztina Kiss answered 11 év ago

 Most már lehet le is beszéltetek arrol , hogy vegyek maradok liszt melet-:)) Idáig jó volt akkor ezután is…..

Sára Biró answered 11 év ago

 Jobban teszed,kerülni kell a kész  termékeket.

jaskó answered 11 év ago

Én nagyon gyakran eszem. Már meg sem tudom mióta, de egy ideje egyszerűen nem kívánom a húst. Szeretem, de nem kívánom. Ha éppen elém kerül megeszem, de inkább a főzelékeket, párolt zöldségeket kívánom. Azt is észre vettem, hogy nem bírom tökéletesen megemészteni a húsos ételeket. Mindig van valami zavaró kísérőjelenség, ami inkább távol tart a húsevéstől. A zöldség sz jöhet. Főzve rántva, párolva, vagy sütve. Mindegy, de nagyon szeretem.

katalin answered 11 év ago

 Sári  3-4 kanál liszt elég két tejfölhöz és rengeteg fözelékhez min.8 adag teljeskiörlésüböl meg még jobb.

katalin answered 11 év ago

 Amugy a fözelékeket imádom a zöldségköretet nem annyira de a salátákat szeretem.

Marika answered 11 év ago

Nálunk is van sok zöldség az étrendünkben . Pároltan , főzeléknek és én levest is gyakran főzök párolt zöldségből . Kicsi szelet hússal főzelék pl cukkiniből amit nyáron megpucolok legyalulom és a fagyasztóból télen előveszem . Ajánlom a Mexikói vegyes Mirelite keveréket , párolva nagyon finom köret , vagy a zöldborsó , zöldbab .A húsok íze már nem olyan mint régen volt , mert mindenféle tápokat etetnek velük .

Halász Gabriella answered 11 év ago

Én nagyon szeretem a mexikói zöldségköretet. Több kilót veszek a hónap elején, és ha már semmi nem jut eszembe, hogy mit egyek, akkor előveszem! 🙂 Pici olajjal párolom meg és nem teszek bele még sót sem.
Zöldborsó, ill. zöldbab főzeléket is rendszeresen eszem, nagyon kevés liszttel rántom be. Jóformán alig lehet érezni rajtuk a rántást.

Szeretem pld. a zöld színű ceruzabobot, vajon, margarinon megpárolva….. párolt hús mellé.

Imádom pld. a zellerkrémlevest, a brokkoli krémlevest, és tegnapelőtt főztem egy "kondér" olasz zöldséglevest: a MINESTRONE levest. 3 napig ettem. Imádom és valahogy már hetek óta kívántam. Most végre nekiálltam és megfőztem. A fiaim is nagyon szeretik, Ők egy kis sajttal bolondítják meg.

Tegnap csilis babot főztem. Szintén egy nagy lábossal.

Krumplit alig eszem, ha igen, akkor a grill serpenyőben párolom meg, nagyon kevés olajon.

Sajnos elég drága, így havonta, két havonta szoktam főzni kínai zöldségkörettel "kínai"-it. Az nálam azt jelenti, hogy csirkemellet megpirítok hirtelen kevés olajon, pici sót teszek rá, ill. apróra vágott fokhagymát, de nem sokat. Pirosra sütöm a húst és rádobom a mirelite zöldségköretet (ha szerencsém van, akkor akciósan sikerül venni, méghozzá 75 dkg-sat. Megpárolom, de csak annyira, hogy még ropogós maradjon. Aztán jöhet  a szósz rá -sajnos az bolti, de gondolkodom rajta, hogy én is szerintem össze tudnám állítani.
A szósz üveges, lehetőség szeriont a legnagyobb üveg, amit lehet kapni. Az lehet szecsuáni vagy ananászos. Igaz az ananászosban sok a szénhidrát. :-(. Én még pluszba teszek rá sűrített paradicsompürét is. Az egészet átforralom és kész is. A lényeg az egészben -legalábbis nálunk- a finom ropogós zöldségek. A fiaim nem rizzsel szeretik, hanem durum lisztből készült "rugó" tésztával.  Nem tudok eleget főzni belőle, mert ilyenkor a lányomékra is gondolok -a vőm imádja a főztömet szerencsére- és küldök nekik. 🙂

Nekem a diabéteszes szakrendelőben a doktornő azt mondta, hogy pulykát ne is egyek, mert tele vannak  antibiotikumokkal 🙁

Sára Biró answered 11 év ago

 Üdv.az oldalon:-)
Köszönjük a sok jó ötletet :-))) Én is gyakran kísérletezek.Ha képet küldesz szívesen kitesszük a blogba. Várjuk további ötleteidet.

Szabó Eszter answered 11 év ago

Én apósomat vettem rá a zöldségköretre a következő trükkel: elővettem a zöldfűszereket, kevés borsot, fokhagymát, és mindenféle egyéb fűszert, amit találtam. Mindjárt szívesebben ette, persze csak hús mellé.
Tudom ajánlani a gyömbért, mely kissé csípős íze miatt különleges aromát ad az ételeknek, italoknak. (Legutóbb frissen facsart narancslevet fűszereztem gy kis darabbal 🙂 ) És az íze mellett nem elhanyagolható az emésztést segítő hatása sem.

Halász Gabriella answered 11 év ago

Kedves Sára!
Köszönöm az üdvözlő szavaidat.
Véletlenül találtam erre az oldalra… a Facebook-on keresztül! 🙂

Megmondom őszintén, még nem tudom kezelni az oldalt, sajnos! 🙁
Többször akartam kitölteni magamról adatokat, egyebet, de sajnos egyszer sem fogadta el… errort írt ki! 🙁