Milyen előnye van az analóg inzulin kezelésnek?

KérdésekMilyen előnye van az analóg inzulin kezelésnek?
Mária Balázs kérdezte ennyi ideje: 14 év
18 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 14 év ago

 Az analóg inzulin kezelés mellett a cukorbeteg rugalmasabb életvitelt folytathat! Nem kell minden 3 órában ennie és ritkábban alakul ki a hypoglicaemia! Ez az inzulin kezelés forma nagyon jó,mert akkor eszik a cukorbeteg amikor beadja az inzulint,nem kell várnia,vagy ha netán plusz szénhidrátot fogyaszt lehetőség van a szénhidrát adagnak megfelelően rászúrni 2-3 E rövid hatású inzulint. E kezelési mód jobban csökkenti az étkezés utáni vércukor emelkedést,naponta 3x lehet étkezni.E kezelési forma mellett sikerülhet a testsúlyt is csökkenteni! 

Mária Balázs answered 13 év ago

 Valóban igaz már tapasztaltam, sokkal rugalmasabb ez a kezelési mód és nem utolsó szempont,hogy aki dolgozni jár könnyebben tudja a munkáját emellett ellátni. Nem kell várni a beadás után,illetve akkor lehet adni amikor eszünk. Nekem sikerült 3 kg-t fogyni és ez igen jó dolog. Természetesen a diéta és a mozgás emellett is fontos. 

Zsóka answered 13 év ago

Én is csak jót mondhatok a napi háromszori étkezésről , és az analóg inzulinról. Sokkal szabadabban mozgok és az étkezésem sem olyan kötött, pl az a lényeg hogy az ebédemet 12 és 2 között fogyasszam el.Beadom az inzulint és eszem .

Sára Biró answered 13 év ago

Látom Mari fogyott e kezelés mellett! Esetleg másnak is sikerült fogyni?

Sára Biró answered 12 év ago

Ismét aktuális téma.

kontra istvánné answered 12 év ago

Mit kell tenni ahhoz hogy az orvos meg változtassa az inzulint, mert én mondtam az orvosnak hogy jobban szeretném az analóg inzulint mert akkor lehet hogy nem híznék. Erre ő azt mondta hogy nekem ez nagyon jó.

Sára Biró answered 12 év ago

 Icuka! Korábban írtad,hogy 7 alatti a HgbAlC értéked. Analóg inzulinra akkor lehet valakit átállítani,ha valakinek magas a HgbAlC , vagyis humán inzulin kezelés mellett nem lehet 7 alá szorítani a HgbAlC-t, vagy ha magas az étkezés utáni vércukor értéked. Jó érték mellett csak akkor lehet átállítani,ha dokumentáltan sok hypoglikémia zajlik.

Hné M Melinda answered 12 év ago

 Hát engem 2 hete állítottak vissza humán inzulinra. De az orvos szerint nem a rendelet miatt van. Valahogy nem sikerült a vércukromat rendezni, de kb. 3 éve mondom, hogy nem jó, érdekes módon épp most cserélte le. Borzasztó. A hűtővel élek a hátamon, korábban kelek, később fekszem, felborult az egész napirend. Ez egy nyugdíjas inzulin, gyes mellett nekem is tökéletes volt,de munka, rohanás mellett ez BORZASZTÓ! Vége az egész napos kirándulásoknak, vagy felpakolsz. Ráadásul egy nap 3 alkalommal volt 1,7-2,2 közötti cukrom étkezés után 1 órával, amitől természetesen a szemészem megőrül. A tetejébe még 1 hét alatt 1,5 kg. hízás!
Keresek jó diabetológust Sopron környékén. Aki tud segítsen! Sári?

katalin answered 12 év ago

Sári biztosan segitene de sajna egy hétig nem lesz.