milyen cukorbetegség az, ha a hasnyálmirigy több inzulint termel mint amennyi szükséges?

Kérdésekmilyen cukorbetegség az, ha a hasnyálmirigy több inzulint termel mint amennyi szükséges?
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 10 év

 Van egy 16 éves fiú unokám, aki túlsúlyos, és állandóan éhes. Nehezen, de tud magának parancsolni. A sok nógatásra elvitte az anyja orvoshoz. Befektették kórházba kivizsgálásra. Az eredmény: túl sok inzulint termel a hasnyálmirigy. Diétázzon, többet mozogjon és fogyjon le! Én ezt nem értem! megmagyarázná valaki? Köszönöm: Nagyné Marika

1 Válasz
Sára Biró answered 10 év ago

 Kedves Marika üdv.az oldalon. Ez a cukorbetegség megelőző állapota, ami a túlsúllyal összefügg.Ha sokat mozog és egészségesen táplálkozik, és sikerül fogynia,akkor nem biztos,hogy kialakul nála a cukorbetegség,vagy ha ki is alakul akkor évekkel, évtizedekkel később.A fogyás csak életmód változtatással lesz sikeres.
A csalásban van cukorbeteg? 2 tip. cukorbetegség esetén nagy az öröklődési hajlam is,de önmagában öröklődési hajlamból nem lesz cukorbetegség,ha az illető rendszeresen mozog,sportol, megpróbál egészségesen táplálkozni és sikerül fogyni.A kulcs a fogyás,ami nagyon nehéz folyamat, ebben kell segíteni az unokádat,hogy finom energiaszegény ételeket készítesz,elmész vele sétálni,labdázni, biciklizni stb.