Milyen arányban adjátok a gyors hatású,illetve a bázis inzulint?

KérdésekMilyen arányban adjátok a gyors hatású,illetve a bázis inzulint?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

30 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves Anna! Ha sokat mozogsz , olyan fizikai munkát végzel akkor előfordulhat , hogy nem kell adnod a NovoRapid inzulinból. persze ezt csak méréssel tudod eldönteni.Hogy érted,hogy csak alacsony glikémiás indexű ételeket eszel. Milyen arányban esze CH-t, fehérjét , zsírt? 

Nagy Anna answered 11 év ago

Elkezdtem paleozni, de még nem 100%-osan. Szeretném a Novorapidot elhagyni. Most már a kerti munka is elkezdődik,  többet fogok mozogni, mint télen.

Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves Anna szinte gondoltam. Ugye tudod, hogy diabéteszben a paleolit diéta nem javasolt. A sok fehérje, zsír évtizedek múlva  súlyos  szövődményeket okozhat , a vesét a sok fehérje megterheli, meg az  érelmeszesedést fokozza. Aktuálisan jó vércukor értékeket lehet elérni,de a hosszú távú szövődményekre,hogy milyen hatással lesz az később tudjuk meg.

Nagy Anna answered 11 év ago
Nagy Anna answered 11 év ago

 Kedves Sára! Sokat olvastam és nem véletlenül választottam a paleot. A glutén és a tejcukor nagyon kikészített már, és az állandó velejárója, a haspuffadás. Azóta ezek a tünetek mind megszűntek. A zsírt nem viszem túlzásba, de a zöldségeket és a salátákat viszont nagyon szeretem. Az utolsó löketet az adta, hogy a pajzsmirigyem is gyulladásban van, de szerencsére működik, nem kell gyógyszert szednem. 

Sára Biró answered 11 év ago

 Anna egy napi menüdet leírnád? Köszi:-)
 A zöldsége és saláták természetesen mindenkinek jók,és ha zsírfogyasztást nem viszed túlzásba akkor jó is lehet.

Nagy Anna answered 11 év ago

 Kedves Sára! Leírtam neked a tegnapi menümet, amikor elküldtem, szerverhibát írt ki. Megpróbálok a facebookon válaszolni.

Nagy Anna answered 11 év ago

 Reggeli: kakaó kókusztejből, tojáslepény, pritaminpaprika. Ebéd: raguleves, rántott csirkemell (szezámpehely bundában), zöld vegyes saláta (tescoban lehet kapni előre összeállított), alma, vacsora: 2 pár füstli virsli mustárral, maglisztből készült kenyérrel.

Nagy Anna answered 11 év ago

 Másodszorra sikerült elküldenem.

Sára Biró answered 11 év ago

Milyen a maglisztből készült kenyér:-) ??  A kókusztejjel készítettél már pl.csirkét? A tegnap kaptam egy dobozzal, bevallom még soha nem kóstoltam,most kutatok recept után. Ez a menü jó, egyszer valaki megosztotta velünk, hogy miket eszik,az borzasztó volt 🙁