Miért veszélyes az elhízás, a hasi zsír lerakódás?

KérdésekMiért veszélyes az elhízás, a hasi zsír lerakódás?
pityu72 kérdezte ennyi ideje: 14 év
2 Válasz
Best Answer
Zsuzsanna Német answered 14 év ago

 Azért veszélyes a  elhizás mert cukorbetegséghez vezethet,sőt magasvérnyomást szivbetegséget okoz!!  A  hasi elhizást "Metabolikus Szindroma"-sajnos cukorbetegséghez is vezet!

Sára Biró answered 13 év ago

 Hasi típusú elhízás esetén a zsír nem csak a hasfal bőre alatt halmozódik, de a belek és a zsigeri szervek körül is.
A felső és alsó testfél bőre alatt elhelyezkedő zsírsejtek jól reagálnak az inzulin szabályozó hatására.A kóros zsíranyagcsere  következménye, hogy a vér magas zsírsavtartalma miatt romlik a szervezet az inzulinnal szembeni érzékenysége.A zsigeri zsír nagyon veszélyes! Az inzulin nem kellő erejű hatékonysága arra érzékenyekben a cukorbetegség kialakulását elősegíti!
Az anyagcserezavar hosszú távon szívérrendszeri betegségek kialakulásához vezet. Ezért az elhízás, különösen annak hasi formája és a cukorbetegség, a máj fokozott zsírraktározása révén májkárosodáshoz vezethet. Kialakul a zsírmáj,majd az   érbetegségeknek. Magát a zsírmájat nem kell, sőt nem is lehet kezelni. A cél a hasi elhízás, a túlsúly megszüntetése, és ezzel az érbetegségek kialakulásának megelőzése.Ha sikerül fogyni,a haskörfogatot csökkenteni, párhuzamosan a májeltérések is javulnak.