Miért van az , hogy az alacsony cukor érték jobban meg viseli az embert mint ha magas lenne?

KérdésekMiért van az , hogy az alacsony cukor érték jobban meg viseli az embert mint ha magas lenne?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 12 év
3 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 12 év ago

 Ha leesik a vércukor akkor oxigén hiány lép fel,pl.az agy sem kap cukrot . Ez főleg idős korban veszélyes,mert fokozza az agy lágyulás kialakulását. Jaskó is leírta valahol,hogy a bevérzések fokozódnak a szemfenéken. Tehát nagyon fontos,hogy a sejtek cukorhoz jussanak,mert az agy megfelelő működésének alapfeltétele az ideális vércukorszint. A túl kevés vércukor ronthatja az agy funkcióját. A tartósan alacsony vércukorszint rohamokat okozhat és komoly agykárosodáshoz vezethet.Ezért fontos a rendszeres vércukor ellenőrzés,hogy a lehető legoptimálisabb szinten lehessen tartani.Persze ez nem mindig jön össze.

Nanita answered 12 év ago

Kriszti, gondolatolvasó vagy:-) Én is pont ezt a kérdést szerettem volna feltenni.
Engem is foglalkoztat az, hogy miért van több szövődmény attól, hogy alacsony a cukor, gyakori a hypo és miért viseli meg jobban az ember szervezetét. Bár engem mindkettő véglet megvisel napok múlva is.
Az sem jó ha alacsony, az sem jó ha magas, mert akkor jön a vese,fogíny probléma, az arany középutat pedig oly nehéz megtalálni és megoldani.

Mária Miklós answered 12 év ago

Nekem most ebben a hőségben…alacsonyabb a vérnyomásom és a vércukor értékem is….
Este azért kicsit félek -egyedüllét-  de hála Istennek eddig még megértem a reggelt.
Jaskó által írt hypos állapotot szegény Férjemnél átéltem,  rettenetes volt….és bizony ugyanazokat érezte másnap, amit leírt. Iszonyatosan fájt a feje.. Mikor már nagyon nagyon fáradt volt, nem akart enni, lassan beszélt és zavarosan, akkor már tudtam, éreztem, hogy  baj lesz…..Nem kívánom senkinek..
Én cukorbeteg lettem  -ami nagyon megdöbbentett-  és bizony vannak estéim, amikor sokkal jobb, ha  hamar elalszom

Vigyázzatok magatokra, legyetek derűsek és mosolyogjatok:-)