Miért van az, hogy a lábszárba adott injekció helye mindig vérzik nekem?

KérdésekMiért van az, hogy a lábszárba adott injekció helye mindig vérzik nekem?
Julcsi kérdezte ennyi ideje: 12 év

Sajnos mikor lábszárba adom be az inzulint, szinte állandóan vérzik a helye! Kicsit csak, de szinte elmaradhatatlan! Másnál is történik ilyen?

16 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Krisztián valóban megemeli a vércukrot. Esetleg megpróbálhatod a Doloflex sprayt, rá kell fújni a térdre, hátha segít.

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Sziasztok!!Én nagyon régóta kinlódom térdfájásokkall,szinte évek óta( izületi probléma)sok mindent kipróbáltunk, egyébként Sopronba járok a Reumatoógiára!! 1-éve múlt márciusban hogy voltam ott,rátaláltam azóta egy SALONPAS-nevű Gélre csak is ezzel kenegetem a térdeim,nekem  bevált enyhiti a fájdalmaim de nagyon erős is!!

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Nagy felületen, nagy adagban történő alkalmazása során a methotrexat toxicitása és a szulfonil-karbamid tartalmú gyógyszerek vércukorszint-csökkentő hatása felerősödhet.(mellékhatás)-lehet hogy ez is okozza a vércukraim ingadozásait néha? Hát lehet!!

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Sára, köszönöm a tippet.

Erzsok answered 12 év ago

 Attól függ a beadási hely hol ér az idö amikor szurni kell.Nem nyilvánosan,de bárhol megoldható és a bekészitett kaját utánna megenni.Ilyenkor mérni nem tudok,de már tapasztalatból tudom mikor nem kötelezö a mérés.Minden embernek más a felszivodás is.Nekem a felkaromból nem nagyon jó.Probáltam a comb felsö részére az sem vált be.A hasba szoktam adni ott is van böven hely csak nem szabad mindig egy helyre szurni.Megszoritani a helyet és 45 fokos szögben határozott szurás nem fáj utánna elengedni és kész.Még soha nem vérzett be a helye és nem fáj!Ezen a helyen gyorsabban szivodik fel az inzulin.

Sára Biró answered 12 év ago

 Így van Erzsók,de az éjszakainak lassan kell felszívódni,azért javasoljuk,hogy a combba adják a betegek.