Miért van a vizeletben cukor?

KérdésekMiért van a vizeletben cukor?
kezdocukor kérdezte ennyi ideje: 13 év
3 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

Túlzott szénhidrátfogyasztás lehet az oka, ha a bevitt mennyiség meghaladta az ún. veseküszöböt! Érdemes vércukorértéket is meghatározni,biztosan magas,általában 10 mmol/l felett megjelenik a vizeletben a cukor! 

Agnes Kovacs answered 9 év ago

a cukor a vízeletben a cukorbetegség biztos tünete, aki inzulinkezelésre szorul annál normlis jelenség kiegyensúlyozott anygacsere mellett is mert az exogén inzulin fordítva képes működni mint az egészséges emberek endogén , saját inzulinjuk. Nálunk cukorbetegeknél a beadott inzulin a szövetekből jut a véráramba onnan jut el a máj kisereibe és onnan jut el a májba ahol az inzulin végül blokkolja a máj cukortermelését. Amig egészséges , nem cukorbeteg egyéneknél ez a folyamat helyesen úgy működik h a hasnyálmirigy termeli az inzulint onnan közvetlenül jut el az inzulin a máj kisereibe és igy  a májba ahol blokkolja a cukortermelést és ezzel egyensúlyban az inzulin bekerül a keringésbe a sejtekhez. Nálunk cukorbetegeknél emiatt a késedelmes folyamat miatt h az inzulin legvégén képes bejutni a májba és blokkolni a cukrot, addig pedig üriti a vese a cukrot függetlenül h nem magas a keringésben a vércukor, nálunk a beadott exogén inzulin  nagyobb hányada a vesén keresztül távozik, kisebb hányada marad a keringésben és a sejtekben, amig a nem diabosoknál a termelt inzulinjuk nem vész kárba hanem nagyobb hányada felhasználódik a szükségletek szerint. Szóval cukorbetegeknél akik inzulinra szorulnak nomál vércukinál is van cukor a vizeletben a fordított folyamat miatt ahogy az inzulin mechanizmusa nálunk működik, tény h nem szabadna +++ keresztes cukornak lenni mert ott már vércukor anyagcsere baj is van, ami keringésben lévő magas vércukit is jelenti.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Presze 2-es diabooknál akiknek van még endogén, saját inzulinjuk nem szabadna h legyen + sem a vízeletben, de akinek abszólut inzulinhiányos a szerevzete annál sajnos ez elkerülhetetlen jelenség a fenti folyamat miatt. Ezért volna jó egy olyan inzulinadagolási módszer ami a természetes állapotot szimulálja és a hasnyálmirigy környékéről adagolódik, így az inzulin útja és hatása a természetes és normál folyamatokon keresztül működne, nem úgy mint most.