Miért olyan drágák a diabetikus élelmiszerek?

KérdésekMiért olyan drágák a diabetikus élelmiszerek?
Juhász Róbert kérdezte ennyi ideje: 13 év
5 Válasz
Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Róbert! Valóban drágák a diabetikus termékek,de nem is kell azokat megvenni! Házilag is elő lehet állítani diabetikus édességeket(mivel Róbert írta hogy hízni szeretne)! A répa cukor helyett lehet gyümölcscukrot használni!A gyümölcscukor, más néven fruktóz, a gyümölcsben található természetes cukor, amit a gyümölcsből vonnak ki és kristályosítják. Kétszer olyan édes, mint a kristálycukor, ezért fele annyi kell belőle. Kimutatások szerint, a cukorbetegek jobban tűrik a fruktózt, mint a kristálycukrot, mert nem emeli meg annyira a vércukorszintet.Orvosi javaslat, hogy a cukorbetegek fruktózból se fogyasszanak többet napi 40-50 g-nál. Ez receptre a cukorbetegnek felírható és így lényegesen olcsóbb! Azonkívül a házilag elkészített diabetikus terméknek a zsírtartalmát is lehet csökkenteni,állati zsiradék helyett növényi zsiradékot használni,vagy a fehér liszt közé,teljes kiőrlésű gabonalisztet tenni! Ezeket sokféle variációban el lehet készíteni,és heti 1-2 alkalommal be lehet iktatni az étrendbe!
 Egy másik költségcsökkentő tényező lehet,hogy mindig idénygyümölcsöt és zöldséget használjunk,vagy esetleg mirelitet (írta,hogy kertes házban laknak) a fagyasztóból felhasználni! Ezekkel lehet a költséget csökkenteni,és változatosabbá tenni az étrendet!

Kinek ,milyen ötlete van?

etelka1964 answered 13 év ago

 Nem szabad a drága diabetikus élelmiszereket megvásárolni! Valóban házilag sok édesség elkészíthető. Mivel olvastam,hogy nincs túlsúlyod sok lehetőséged van!
Egy egyszerű gyümölcspuding receptet pl.Sussina édesítőszerrel el lehet készíteni és bármilyen gyümölccsel fogyasztani!
Ha érdekel szívesen írok recepteket!

Juhász Róbert answered 13 év ago

A különféle édesítőszereken kívül nem szoktam más diabetikus dolgokat vásárolni már az áraik miatt sem.
Túlsúlyom nincs,pedig rám férne pár kiló.
Recepteket szívesen elfogadok,köszönöm

Sára Biró answered 13 év ago

Én is írok egy téli gyümölcssaláta receptet (olyan gyümölcsből készíthető ami van)
2o dkg alma,20 dkg narancs,20 dkg kivi,10 dkg banán,mesterséges édesítőszer,citromlé.Apróra vágni citromlével meglocsolni,hűtőben összeérlelni! Közti étkezésre nagyon finom!

Sára Biró answered 13 év ago

 Almás palacsinta
1 tojás,12 dkg liszt,2 dl tej,1 evőkanál olaj,20 dkg savanyú alma,őrölt fahéj,2-3 evőkanál Sussina por
Habosra kell keverni a tojást ,tejjel,az olajjal,egy kis szódavíz,annyira,hogy tejföl sűrűségű legyen,bele a reszelt almát, a fahéjat és kisütni.