Kedves Róbert! Valóban drágák a diabetikus termékek,de nem is kell azokat megvenni! Házilag is elő lehet állítani diabetikus édességeket(mivel Róbert írta hogy hízni szeretne)! A répa cukor helyett lehet gyümölcscukrot használni!A gyümölcscukor, más néven fruktóz, a gyümölcsben található természetes cukor, amit a gyümölcsből vonnak ki és kristályosítják. Kétszer olyan édes, mint a kristálycukor, ezért fele annyi kell belőle. Kimutatások szerint, a cukorbetegek jobban tűrik a fruktózt, mint a kristálycukrot, mert nem emeli meg annyira a vércukorszintet.Orvosi javaslat, hogy a cukorbetegek fruktózból se fogyasszanak többet napi 40-50 g-nál. Ez receptre a cukorbetegnek felírható és így lényegesen olcsóbb! Azonkívül a házilag elkészített diabetikus terméknek a zsírtartalmát is lehet csökkenteni,állati zsiradék helyett növényi zsiradékot használni,vagy a fehér liszt közé,teljes kiőrlésű gabonalisztet tenni! Ezeket sokféle variációban el lehet készíteni,és heti 1-2 alkalommal be lehet iktatni az étrendbe!
Egy másik költségcsökkentő tényező lehet,hogy mindig idénygyümölcsöt és zöldséget használjunk,vagy esetleg mirelitet (írta,hogy kertes házban laknak) a fagyasztóból felhasználni! Ezekkel lehet a költséget csökkenteni,és változatosabbá tenni az étrendet!
Kinek ,milyen ötlete van?
Nem szabad a drága diabetikus élelmiszereket megvásárolni! Valóban házilag sok édesség elkészíthető. Mivel olvastam,hogy nincs túlsúlyod sok lehetőséged van!
Egy egyszerű gyümölcspuding receptet pl.Sussina édesítőszerrel el lehet készíteni és bármilyen gyümölccsel fogyasztani!
Ha érdekel szívesen írok recepteket!
A különféle édesítőszereken kívül nem szoktam más diabetikus dolgokat vásárolni már az áraik miatt sem.
Túlsúlyom nincs,pedig rám férne pár kiló.
Recepteket szívesen elfogadok,köszönöm
Én is írok egy téli gyümölcssaláta receptet (olyan gyümölcsből készíthető ami van)
2o dkg alma,20 dkg narancs,20 dkg kivi,10 dkg banán,mesterséges édesítőszer,citromlé.Apróra vágni citromlével meglocsolni,hűtőben összeérlelni! Közti étkezésre nagyon finom!