Kutatasok regi analizisek alapjan megalapitottak hogy a CHROM az az asvany amely ha hianyzik a szervezetunkbol cukorbetegseget kapunk!Ha minden embernek volna elegendo CHROM a szervezeteben nem lenne cukorbeteg es fogyna is mert a CHROM elveszi az ehseg erzetet es ugyanakkor taplalja a sejteket de elegendo inzulint termel a hasnyalmirigyben hogy annak hianya ne okozzon diabeteszt!Miert nem ezzel torodnek az orvosok?Miert mindig csak egy betegseg szimtomajat kezelik ahelyett hogy a kiindulo okokat szuntetnek meg???!!!Szedjetek CHROMOT es megszunik a cukorbaj!Persze a mozgas elengedhetetlen es az esszeru taplalkozas!Imadtam es figyelmetekbe ajalom a Sara Biro altal leirt etrendet,,erdemes kovetni hogy megelozzuk a cukorbajt vagy eppen kordaban tartsuk vercukor szintunket!
Azt ugyan nem tudom, hogy a CHROM az micsoda (bocs!), de a paradicsomban pl. van króm. Ha valami miatt a paradicsom fogyasztása nem ellenjavallt, akkor kitűnő krómforrás.
Néhány ételben természetes módon jelen lévő króm mennyisége (milligramm/100g):
Kagyló 128, brazildió 100, osztriga 57, datolya (szárított) 29, körte 27, barna garnélarák 26, teljes kiőrlésű liszt 21, paradicsom 20, gomba 17, brokkoli 16,
árpa (teljes gabona) 13, mogyoró 12, sertéshús 10, kukorica (teljes szem) 9, tojássárgája 6, marhahús 3, hering 2.
Természetes táplálkozással túladagolni nem lehet. Sok krómtartalmú szerben megtalálható ugyan ez a fém, de haszontalan formában, így a doboz felirata átverés, s a túladagolás sem zárható ki.
Érdekesség, hogy míg a betegek körében kimutatható a jótékony hatása, egészséges emberekre semmilyen befolyással nem volt a bevitele.
Még csak annyi,hogy a króm szerepe napjainkban sem tisztázott teljes mértékben. Kis koncentrációban található a szervezetben, azon belül is a szövetekben, idősebb korban aránya tovább csökken. Feltételezések szerint a koszorúér-betegségek és a fiatalkori cukorbetegség (1.típ)megelőzésében lehet szerepe.