MIÉRT NEM FOGLALKOZUNK A MAGAS KOLESZTERIN SZINTTEL?

KérdésekMIÉRT NEM FOGLALKOZUNK A MAGAS KOLESZTERIN SZINTTEL?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év

SAJNOS AZ TAPASZTALATOM. HOGY EZ IGY IGAZ UGYANIS AZT MONDJÁK AZ EMBEREK , HOGY NAGYSZÜLEINK IS IGY ÉTKEZTEK ÉS MÉGIS 100 ÉVIG ÉLTEK. SZERINTEM EZ NAGYON ROSSZ GONDOLKODÁS.

5 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

Nemrég voltam Pécsen diabetológiai szakdolgozói továbbképzésen,ahol egyik téma ezzel kapcsolatos volt.
Dr. Hídvégi Főorvos Úr arról beszélt miért nem szedik a betegek a gyógyszert az ajánlott adagban.Az érdekessége a dolognak,hogy elsőként a koleszterin csökkentőket hagyják el a betegek,egy év után a betegek 70%-a már nem úgy szedi,vagy  egyáltalán nem  szedi  az orvos által javasolt gyógyszert.
A meglepő  az volt,hogy milyen sok beteg elhagyja az inzulin adását is. Ezt én magam is tapasztaltam a rendelőben volt olyan,hogy beutaltuk a kórházba inzulin váltásra és kiderült,hogy hónapok óta nem is ad a beteg semmilyen inzulint (ezt a beteg is beismerte).  Volt egy nő aki már 3x-or hagyta el az inzulin adását! Nem 1-es tip.cukorbeteg volt.

Mária Balázs answered 13 év ago

 Szia Krisztina! Igazad van,sem a magas koleszterin,sem a magas cukor nem fáj véleményem szerint ez jó magyarázat,nem?

Krisztina Kiss answered 13 év ago

HA IGY NÉZZÜK AKKOR JÓ MAGYARÁZAT. DE  HA MÁR TUDUNK A DOLOGROL LEGALÁBB AKKOR FIGYELJÜNK ODA. NEM ?

Szabó Eszter answered 13 év ago

Azt gondolom, attól is függ, hogy mennyire magas az a koleszterin, mert sokan inkább nem szednek gyógyszert, mert úgy gondolják, hogy azzal a sok mű anyaggal többet ártanak maguknak, mint amennyit használnak. Én is inkább természetes anyagokhoz nyúlnék, állítólag az E-vitamin, a halolaj és a napi egy pohár vörösbor is sokat javíthat az enyhén emelkedett koleszterinszinten.

pityu72 answered 13 év ago

 Na most ismét megdrágulnak a koleszterin csökkentők,még kevesebb gyógyszert fog szedni a beteg ember.mert úgy tudom a koleszterin szint csökkentése ugyanolyan fontos mint a magas vércukor szint csökkentése.