Miért magas a reggeli cukrom 13,4-14,2 Kontráné Ica.

KérdésekMiért magas a reggeli cukrom 13,4-14,2 Kontráné Ica.
kontra istvánné kérdezte ennyi ideje: 13 év

Én egy hete magamtól megemeltem az inzulinadagomat a 17órat 13ról 16ra az éjszakait 18ról 20ra és még így is reggel mindig 13,4 -12,3 Kontráné Ica

2 Válasz
Tri-Ton answered 13 év ago

Kedves Ica !  Ugyan a miértjét nem egészen értem csak elképzelésem van. Állítólag a saját szervezetünk ha nem nem kap elég szénhidrátot a májon keresztül önmaga állít elő. Ezt majd a hozzáértők ( pld: Sárika ) leírják. Viszont önmagamon is megfigyeltem, hogy mikor este egy kicsit több volt a CH bevitel és féltem, hogy reggel sok lesz, akkor volt az alacsonyabb. Mikor viszont este kevés volt a CH bevitel, mégis a reggeli mérés többet mutatott. Hangsúlyozom, a miértjét nem tudom, de nálam így van. Lehet, hogy Ön is túlzottan próbálja az esti bevitelt csökkenteni és reggel mire mérés következik, már beavatkozott a szervezet?

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Ica!

Fontos lenne,hogy este lefekvéskor és éjjel 2-3 óra között is mérjél vércukrot. Ha éjjel nem esik le a cukrod,vagyis nem hipózol akkor lehet emelni a 21 órás(elhúzódó hatású inzulinon). Általában csak a rövid hatású inzulint szoktuk javasolni a betegeknek,hogy önállóan a mozgástól és étkezéstől függően változtassanak az adagon. Mindenképpen kell keresni az okot,mely nagyon sok mindentől lehet és próbálok néhányat felsorolni.  Napközben jók a vércukor értékeid? Nem volt valamilyen lázas állapot, megfázás ami felboríthatta a vércukor-értéket ? A múlt héten egyik betegnek csak a beadó tollával volt gond,azt is kellene ellenőrizni,illetve a tűt cseréld ki,figyeld meg az injekció beadási helyét!  
Ha minden lehetséges hibát leellenőriztél ,akkor készítsél egy 8 pontos profilt,valamint írd le a bevitt szénhidrát mennyiséget.