MIÉRT LEHET AZ , HOGY 16 ÉVESEK MÁR GERINC FERDÜLÉSBEN SZENVEDNEK?

KérdésekMIÉRT LEHET AZ , HOGY 16 ÉVESEK MÁR GERINC FERDÜLÉSBEN SZENVEDNEK?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év

MILESZ VELÜK MIRE FELNŐTTÉ VÁLNAK. 40 ÉVESEN LEHET ROKKANTAK LESZNEK MUNKÁJUKAT NEM TUDJÁK MAJD ELLÁTNI.

4 Válasz
katalin answered 13 év ago

Hát én erre tudok egy nagyon jon okot.Ma reggel is megfogtam az ötödikes lányom táskáját és komolyan mondom nekem is elég lenne cipelni föleg hogy még buszozni is kell neki.

Zsóka answered 13 év ago

Nekem is volt iskolás koromba gerinc ferdülésem mert mindig egy kézbe vittem az iskola táskát, gyógytornára kellett járnom, de még ma is van nyoma.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

nem lesznek rokkantak 40 évesen, a kamaszkor rendkivül mgterheli a szevezetet, csontokat, izmokat, izületeket, a hirtelen növekedés nem minden esetben jár zökkenőmentesen. 25 éve amikor én voltam kamasz az iskola 90% -nak genrincferülést állapított meg az iskolaorvos és lassan 40 évesek leszünk még sem vagyunk rokkantak.  De azt gondolom a dédnagyanyám kamaszkorában sokkal súlyosabb állapotban voltak kamaszként, csak akkor nem volt ilyen szűrés mint manapság, ott kifejlődtek a rendellenességek ma meg kiszűrjük és kezeljük.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

épp ahogy manapság a cukorbetegek száma sem több, csak a tudománynak köszönhetően szűrni, diagnosztizálni tudjuk, amig dédnagyanyó korában fogalmuk nem volt arról h cukros valaki, vagy leesett a fáról a magas vércuki okozta rosszul lét miatt és balesetnek nyilvánították vagy elaludt álmában a kómát nem diagnósztizálva és számtalan olyan eset ami a régi korban nem derült ki. Semmivel nem vagyunk betegebbek mint elődeink nincs több cukorbeteg, gericbajos csak jobak az egészségügyi szűrések.