Miért jobb a teljes kiörlésű lisztből készült pékárú ,mint a hagyományos fehérből készült?

KérdésekMiért jobb a teljes kiörlésű lisztből készült pékárú ,mint a hagyományos fehérből készült?
Mária Balázs kérdezte ennyi ideje: 14 év
7 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 14 év ago

A teljes kiőrlésű liszt a gabona magján kívül a héját is tartalmazza.Ez megnöveli a liszt rosttartalmát és elhúzódóvá teszi  a szénhidrátok felszívódását,ezáltal kisebb adag inzulinra, vagy inzulin termelést serkentő gyógyszerre van szükség. Az ilyen liszt ételek sűrítésére is alkalmas.A teljes kiőrlésű lisztben több az ásványi-anyag és vitamin.
A lassúbb felszívódás nem csak cukorbetegeknek kedvező!

kezdocukor answered 14 év ago

 Igen sokkal egészségesebb a korpás zsemle, a durum tészta.

Ilona50 answered 13 év ago

 Nem emelkedik meg a rozskenyértől ,a korpás kenyértől a cukorbeteg vércukra! De a nem cukorbetegeknek is hasznosabb teljes kiőrlésű gabonából fogyasztani kenyeret,vagy zsemlét,mert jó a magas vérnyomásra,a  vérzsírokra!

Katalin Nagy answered 13 év ago

 A teljes kiőrlésű gabona lassabban szívódik fel,és így rögtön nem emeli meg a vércukrot mint pl.a fehér zsemle! Azon kivül nagyobb a vitamin és ásványi anyag tartalma,ezért mindenkinek a fogyasztása előnyös!

mimi xd answered 13 év ago

 A teljes kiőrlésű lisztből készült zsemle nem emeli meg annyira a vércukrot mind a fehér zsemle! Már sokféle teljes kiőrlésű gabonából készült péksütemény  is van.Van magos változat is,ami szintén jól beépíthető a cukorbeteg diétájába. 

Ati42 answered 13 év ago

 A barna kenyér,de a valódi nem a festett barna sokkal kedvezőbb felszívódású,nemcsak a cukorra,hanem a beleknek is jobb,rendben tartja a bél müködést! Nagyon jó magos zsemléket,sőt szilvalekváros sütit is lehet kapni.

Zsóka answered 13 év ago

A teljes kiőrlésű termékeknek nagyobb a rosttartalma, ezáltal a szervezet lassabban emészti meg. A cukrot sem emeli meg hirtelen, mint a fehér lisztből készült termékek!