Miért fontos a diéta és a testmozgás?

KérdésekMiért fontos a diéta és a testmozgás?
Lilla kérdezte ennyi ideje: 14 év

Cukorbeteg vagyok és folyamatosan diétáznom kell. Szeretnék minél változatosabb étrendet összeállítani, ebben szeretném a segítségeteket kérni.

15 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 14 év ago
  • Mai felfogás szerint a cukorbetegek étrendje lényegében nem különbözikaz anyagcsere szempontjából egészségeseknek is javasolt ideálistáplálkozástól. Néhány ötlet: rostban gazdag étrendet ,sokfőzeléket,párolt zöldséget,salátát,gyümölcsöt egyél,húsokból  a halat,abaromfit(bőr nélkül) részesítsd előnyben!Kerüld a telítettzsírokat,mivel sok telitett zsírt fogyasztunk afelvágottakkal,tejtermékekkel! Használj konyhatechnikai fogásokatpl.párolást,alufóliában sütést,teflonedényben sütést ,grillezést! Igyugyanazt az alapanyagot változatosan és egészségesebben tudodelkészíteni!Tudni kell ,hogy alacsonyabb kalóriatartalmú ételből több fogyasztható! Ismerni kell ,hogy bizonyos ételek mennyire emelik a vércukorszintet!
  • Kinek milyen ötlete van?
  • A rendszeres testmozgás ( 30 perces séta,gyaloglás,vagy biciklizés stb.)segíti a testsúlyt normalizálni,vagyis megakadályozza a hízást,segít fogyni.Mozgás hatására megynyilnak az izmok addig nem müködő kis hajszálerei,javul a cukor beépülése a sejtekbe és ezáltal csökken a vércukorszint!
Mária Balázs answered 14 év ago

 A mozgás jó a cukornak és a triglicerid szintnek is! Írtam már fent,hogy a lépcsőzés nagyon jó és a taposógép ilyen esős időben,mellette még tv-t nézni is lehet,vagy zenét hallgatni,ami oldja az idegességet és ezáltal is csökken a cukor!

kezdocukor answered 14 év ago

 A legnehezebb a rendszeresség betartása,nekem nem mindig sikerül!

Margit Szatmári answered 14 év ago

Most már mi is fogunk sétálni mert a kerti munka be fejeződött, és ilyenkor délután sétálni szoktunk.

etelka1964 answered 13 év ago

 Nagyon fontos a rendszeres táplálkozás az étrendi ritmus kialakítása.Véleményem szerint ezt nehéz megvalósítani,főleg azoknak akik dolgoznak,főleg 3 műszakos munkahelyük van! Fontos az egészséges zsírszegény ételek fogyasztása,nemcsak a cukorbetegek ,hanem az egész család számára. Naponta kell friss zöldséget,gyümölcsöt fogyasztani,mert ezzel biztosítjuk a vitamin bevitelt! A rendszeres mozgás szintén feltétele az egészséges életmódnak!

MariMarton answered 13 év ago

 A rendszeres testmozgás nemcsak a vércukrot csökkenti,illetve segít a fogyásban hanem a hangulatra is jó hatású! Én a diétát nem is nevezném feltétlen diétának,mert úgy érzem szinte mindent meg lehet enni,leszámítva a kristálycukrot,mézet! Ha sikerül az embernek a ritmust kialakitani akkor könnyebb és nem érzi tehernek.