Miért fontos a diéta és a testmozgás?

KérdésekMiért fontos a diéta és a testmozgás?
Lilla kérdezte ennyi ideje: 14 év

Cukorbeteg vagyok és folyamatosan diétáznom kell. Szeretnék minél változatosabb étrendet összeállítani, ebben szeretném a segítségeteket kérni.

15 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 14 év ago
  • Mai felfogás szerint a cukorbetegek étrendje lényegében nem különbözikaz anyagcsere szempontjából egészségeseknek is javasolt ideálistáplálkozástól. Néhány ötlet: rostban gazdag étrendet ,sokfőzeléket,párolt zöldséget,salátát,gyümölcsöt egyél,húsokból  a halat,abaromfit(bőr nélkül) részesítsd előnyben!Kerüld a telítettzsírokat,mivel sok telitett zsírt fogyasztunk afelvágottakkal,tejtermékekkel! Használj konyhatechnikai fogásokatpl.párolást,alufóliában sütést,teflonedényben sütést ,grillezést! Igyugyanazt az alapanyagot változatosan és egészségesebben tudodelkészíteni!Tudni kell ,hogy alacsonyabb kalóriatartalmú ételből több fogyasztható! Ismerni kell ,hogy bizonyos ételek mennyire emelik a vércukorszintet!
  • Kinek milyen ötlete van?
  • A rendszeres testmozgás ( 30 perces séta,gyaloglás,vagy biciklizés stb.)segíti a testsúlyt normalizálni,vagyis megakadályozza a hízást,segít fogyni.Mozgás hatására megynyilnak az izmok addig nem müködő kis hajszálerei,javul a cukor beépülése a sejtekbe és ezáltal csökken a vércukorszint!
Zsóka answered 14 év ago

Javaslom a sütőzacskókat, én bele rakom a hús mellé a zöldséget burgonyát is , és együtt zsírok nélkül nagyon finomra megsül.Ez diétás finom, és a mozgás még mellé és fitt leszel.

klari50 answered 14 év ago

A római tálba is lehet diétás ételt csinálni! Egy alkalommal ettem csirkehúst ,zöldségekkel,nagyon finom volt!

klari50 answered 14 év ago

A só tetején is lehet grillcsírkét sütni,nagyon finom!

Mária Balázs answered 14 év ago

 A rendszeres testmozgást mindig ugyanabban az időpontban kell végezni,akkor jó eredményt lehet elérni a vércukorértékekben,és meg tudjuk gátolni a már leadott kilók visszaszedését.Nem kell mást tenni csak gyalogolni ,lépcsőzni.Ha rossz idő van a lakásban is  taposógépen,akár helyben járással is lehet gyakorlatozni!Ez pénzbe sem kerül.

Aranka Horváth answered 14 év ago

 A rendszeres séta nagyon jó!

elekes andras answered 14 év ago

 A rendszeres testmozgással és diétával késleltetni lehet a szövődményeket! Fel kell hívni az embertársaink figyelmét,mert rengeteg a cukorbeteg,és nagyon sok aki cukros és még nem tudja!

Ati42 answered 14 év ago

 Azért fontos a diéta és a testmozgás,hogy sikerüljön lefogyni és megelőzzük a cukorbetegség szövődményeit!

Ilona50 answered 14 év ago

Nem kell külön főzni a cukorbetegnek,az egész család eheti ,csak a cukorbetegenek a szénhidrátot számolni kell.A testmozgás is az egész családnak fontos! 

Vica35 answered 14 év ago

 A terhességi cukorbetegségben is a mozgás elengedhetetlen. Én pl.naponta egy órát gyalogolok és elosztom a szénhidrát mennyiséget napi 5-6 alkalomra. Olyan jó vércukor értékeim lettek! És nemm kell éhezni!