Miért félnek az emberek annyira az inzulin kezeléstől?

KérdésekMiért félnek az emberek annyira az inzulin kezeléstől?
Julcsi kérdezte ennyi ideje: 13 év
3 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Minél több inzulinos cukorbeteg véleményét várom e kérdéssel kapcsolatosan! Korábban én is feltettem e kérdést valamilyen formában,de nagyon kevés válasz érkezett! Nagyon szeretném,ha leírnátok,hogy inzulin kezelés után is van élet! Tőletek,ezt jobban elfogadják,mintha én mondanám! Nagyon gyakran megtapasztalom,hogy milyen ellenállás van a mai napig az inzulinnal szembe! Sokan azt hiszik ők akkor "súlyos betegek"! Pedig tudni kell van olyan ember aki már 50 éve ad inzulint és még él:-)!

Julcsi answered 13 év ago

19 éve inzulinnal élek!!! ÉLEK!! Nekem csak pozitiv tapasztalataim vannak vele kapcsolatban. Sajnos a családunkban halmozott a cukorbetegség. Anyai ágon az egész család cukorbeteg volt..Nekem 7 bátyám van, közülük is 4 cukorbeteg. Egyiket most akarnák átállitani inzulinra, de nagyon nem szeretné. Nem tudom eleget győzködni, hogy nem kell tőle félni. Példa lehetnék előtte, de még igy sem akarja. Utólag visszatekintve az időben, azt sem bántam volna, ha az első naptól inzulinnal kezeltek volna. Aki előtte áll, HAJRÁ, csak jobban lehet!!!

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Julcsi! Lehet 1-2 napot délelőttönként a rendelőben kellene üljél és ott elmesélhetnéd azoknak akiket próbálok meggyőzni!:-)  Tapasztalatból tudom,hogy egymástól jobban eltudtok fogadni mindent! Azért vannak is olyan betegek akiknek elmondom mesélje el xy-nak mit tapasztalt,hogyan érzi magát stb..!