Miért érdemes minél több csírát fogyasztanunk?

KérdésekMiért érdemes minél több csírát fogyasztanunk?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 11 év

 A magokban lévő fehérjék aminosavakká alakulnak át. Amikor húst,tejet, tejterméket fogyasztunk, az emésztés során a fehérjék előszöraminosavakra bomlanak. Csírák fogyasztásakor viszont nincs szükség alebontásra, mert már eleve aminosavakat tartalmaznak. Amikor a magból csíra alakul ki, ugyancsak átalakulnak a lipidek:ezek zsírsavakká bomlanak. Közülük a leggyakoribb a telítetlenlinolsav, a palmitinsav, az olajsav, a linolénsav és a telítettsztearinsav. Csírák fogyasztásával ily módon a zsírok esetében iskíméljük emésztőrendszerünket, hiszen a lebontásra ezek esetében sincsszükség.ESETLEG VALAKINEK TAPASZTALATA?

3 Válasz
Best Answer
Katalin Nagy answered 11 év ago

Találtam egy jó leírást a csiráztatásról:
Ügyeljünk rá, hogy csak hibátlan magokat válogassunk, majd mossuk meg alaposan őket.
Első nap a csíráztató edényt vagy üveget tegyük világos, meleg helyre, öntsük bele a magokat, és töltsük fel az edényt langyos, tiszta vízzel.
Második nap reggel az edényre szorítsunk tiszta gézt, és ezen keresztül öntsük le a vizet. Mossuk át a magokat, ily módon megelőzhetjük a baktériumok, penészgombák elszaporodását, valamint eltávolíthatjuk a keletkezett melléktermékeket. Ezután a csíráztató edényt töltsük fel ismét langyos, tiszta vízzel. Este ismételjük meg az átmosást.
Harmadik nap cseréljük ki ismét a vizet, és öntsünk rá annyi friss, langyos vizet, hogy a magvak folyamatosan nedvesek maradjanak.
Negyedik nap ismételjük meg a harmadik napi teendőket. Ekkor jelennek majd meg az első, rövid csírák.
Ötödik nap szükség esetén pótoljuk az elpárolgott vizet.
Hatodik nap megkezdődik a tömeges csírázás, az edényt tegyük be a hűtőbe, ahol a növekedés üteme lassabb lesz.
Ki fogom próbálni és a búza csirával fogom kezdeni.

Ilona50 answered 11 év ago

 Lehet otthon is csiráztatni,én néhányszor próbáltam lencsét tettem itatós papírra és kicsirázott. Jó volt!

Zsóka answered 11 év ago

Katikám nagyon jó ez a csíráztatási ötlet én is ki fogom próbálni