Miért együnk karfiolt?

KérdésekMiért együnk karfiolt?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 10 év

Magas a rost tartalma, 100 gramm karfiolban 4 gramm CH van, alacsony az energiatartalma 100 grammban 30 kcal.van . Magas C-vitamin tartalma, ásványi sókban is gazdag. 
 Akkor jó minőségű, ha teljesen fehér és rózsái szorosan illeszkednek. 
Kiválóan alkalmazható a cukorbetegek étrendjében, fogyókúrázóknak, de bárkinek aki egészségesen szeretne táplálkozni.
Akkor jó minőségű, ha teljesen fehér és rózsái szorosan illeszkednek. Amennyiben egy kicsit megfonnyad,akkor sem kell kidobni,merítsük néhány percig hideg ecetes vízbe.
Párolva, főzve, nyersen salátába használhatjuk. Tudom sokan szeretjük a rántott karfiolt, finom is de az már nem fogyókúrás étel.

Írjatok ötleteket,tapasztalatokat a karfiollal kapcsolatosan!!

2 Válasz
Krisztina Kiss answered 10 év ago

A karfiolnak magas a rost tartalma, 100 gramm karfiolban 4 gramm CH van, alacsony az energiatartalma 100 grammban 30 kcal.van . Magas C-vitamin tartalma, ásványi sókban is gazdag. Akkor jó minőségű, ha teljesen fehér…

Agnes Kovacs answered 9 év ago

imádom a karfiolt lengyelesen, rakottan még savanyúságnak is. Laktatt is igy akár fogyókúrázóknak segíthet , igaz a beleket gázosíthatja az arra érzékenyeknél, emeli a vércukit ugyan de  azonos Ch tartalom esetén más tapanyaghoz, élelmiszerhez képest mérsékelt az inzulinigénye és ami lényeg inzulinosnál tökéletesen igazitható az inzulin hatásához.