Miért együnk almát? Menyire egészséges?

KérdésekMiért együnk almát? Menyire egészséges?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 12 év
15 Válasz
Pityu answered 12 év ago

Kedves Marika! Természetesen, nem múlik el úgy nap, hogy ne ennék. általában 10 órai az alma. Sajnos úgy kell megvennem, nincs akkora kert, hogy fákat ültethessek és zöldségest is gondozzak egyszerre. Így marad a több mozgást igénylő zöldséges. Az almát nagyon szeretem kiskorom óta, gyerek koromban nagy gyümölcsösünk volt odahaza, és arra neveltek bennünket, hogy minél többet fogyasszunk belőlük, de az alma mindig jöhetett. A felsorolásomból -azonkívül hogy a nyers almát szerettem- kedveltem az almalevest, az aszalt almát más gyümölcsökkel vegyesen elkészítve. A jól eltett almabefőttet pedig savanyúság helyett darástésztához kedvelem/tem nagyon. Sajna ma már ezeket csak módjával kóstolgathatom.

Marika answered 12 év ago

Gyerekkorunkban mi is gyümölcsfákkal tele kertben nőttünk fel , itt annyi és olyan gyümölcsöt ettünk amilyent akartunk . Azután vége lett ennek is mert elköltöztünk és úgy kellett megvennni, de az nem volt ugyanolyan . Talán ez indított bennünket a kertes házban a gyümölcsös kialakításához . Almafánk az csak egy van és az is nyári alma Éva alma , nem tudom ismerős -e ??A gyümölcs szeretete megmaradt bennünk és fogyasztjuk is .

Pityu answered 12 év ago

Az ÉVA nevű almáról már hallottam, arra hogy ettem volna ilyet nem emlékszem. Nálunk inkább az érés idejére utaló nevű almák voltak, mint például a szentiváni amivel az almaszezon kezdődött, aztán az istván-napi ami augusztus második felében érett, azt követték a késő érésű fajták, amiket csak téli almának neveztek el. Így aztán nem tudtam a fajta neveket sem. Később már amikor nagy gyümölcsöskertekben jártam a szedd magad akciók során, réjöttem hogy nálunk is volt jonatán meg starking és a társai. Mostanában pedig tárolóhely hiányában egy-egy hétre való gyümölcsöt vásárolok a zöldségesnél. Hát ennyit változott a világ az alma körül.

Sára Biró answered 12 év ago

 Őszi almasaláta pirított magvakkal
Elkészítési idő: 15 perc 
Hozzávalók 4 személyre:2 alma kockákra vágva
1 közepes fej lila hagyma hajszálvékonyra szeletelve
1/2 fej fehér káposzta kockákra vágva
1 sárgarépa vékonyra szeletelve
5 dkg pirított tökmag
5 dkg pirított napraforgómag
Az öntethez:1 teáskanál méz  ( cukorbetegek édesítőszert tegyenek)1 teáskanál mustár, 2 evőkanál frissen facsart citromlé,3 evőkanál szűz olívaolajsó, bors.
Összekeverjük az öntethez valókat, majd egy salátástálban az almát, a lila hagymát, a káposztát és a sárgarépát is. Meglocsoljuk az öntettel, és a pirított magvakkal megszórva tálaljuk.
Most találtam a receptet: az" erdély ma "oldalon. Szerintem érdemes kipróbálni,esetleg ti már próbáltátok?

Marika answered 12 év ago

Nekem most abban a szerencsében van részem , hogy a szomszédom két almafájának a termését leszedhettem , mert Neki nem kell . Rengeteg volt rajtuk , de ez "bio" alma , már évek óta nem volt permetezve egyik sem . Kipróbálom a receptet , mert csak úgy fogyasztható ez az alma ha meghámozzuk és majdnem mindegyik " lyukas"(kukacos)