Mi okozhatja azt ,hogy időnként kihagy a szív,vagy nagyot dobban?

KérdésekMi okozhatja azt ,hogy időnként kihagy a szív,vagy nagyot dobban?
matildxd kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Volt már valakinek ilyen érzése? Igen rossz.

2 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

Számos oka lehet kialakulásának, súlyossága is nagyon eltérő. Kialakulhat gyors fizikai aktivitás során, kiválthatja stressz .
 Számos, a szervezetben végbemenő kémiai folyamat is okozhat szívritmus problémát.  Ide tartozik a különböző ásványi anyagok (kálium, magnézium, kálcium) magas vagy alacsony vér- és szöveti koncentrációja.Pl.hányás hasmenés  után  is kialakulhat,vagy pajzsmirigy betegség is okozhatja.
Vagy  az alkohol, cigaretta és drogok, okozhatnak szívritmuszavarokat, valamin különféle szívgyógyszerek. 
Ha valaki ilyen panasz észlel érdemes megszámolni a pulzusát ( nem a vérnyomásmérőről leolvasni!!),és ha gyakran  jelentkezne akkor forduljon orvoshoz!
Néhány praktikus ötlet: ha  magas vérnyomás ,vagy a koleszterin szint  rendszeresen kell szedni a gyógyszereket,ha van testsúlyfelesleg mielőbb meg kell szabadulni tőle,rendszeresen kell mozogni,egészséges élelmiszereket fogyasztani,kerülni a dohányfüstöt.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 A pajzsmirigybetegségnél van ilyen sajnos,de a pánikbetegségnél is érezhető ilyesmi, akkor amikor ezt a pánik dolgot felfedezték nálam a szivem oda volt!!Akkorákat dobbant mint h egy ló dobbantott volna 🙂 na jó kicsit eltúloztam:-)De voltak ezek a tüneteim is!!