Mi okozhatja a migrénes fejfájást?

KérdésekMi okozhatja a migrénes fejfájást?
etelka1964 kérdezte ennyi ideje: 13 év
6 Válasz
Best Answer
Szabó Eszter answered 13 év ago

Migrént okozhat a nem megfelelő étkezés, a folyadékbevitel hiánya, a frontok, a stressz, de fontos, hogy általában öröklött hajlam van a háttérben. Ez nem biztos, hogy a közvetlen szülő, lehet korábbi eredetű is.
Fontos, hogy a migrén kezdetekor igyunk egy nagy pohár vizet, és ha enyhül a fájdalom, akkor a folyadékhiány volt az ok. Ilyenkor célszerű kerülni az édességet, a túl fűszeres ételeket is.

kezdocukor answered 13 év ago

 Az idegesség,a  feszültség okozhat migrént! Meg van akinek a  frontok okoznak migrénes fejfájást!

etelka1964 answered 13 év ago

Kedves Eszter! Köszi a választ! Elgondolkodtató,hogy nem iszunk elég vizet? Migrénre is jó a víz,esti éhségérzet kivédésére is víz! felmerült bennem az,hogy a gondolat elterelése miatt igyunk vizet? Mert szerintem az is benne van!

Szabó Eszter answered 13 év ago

Mármint milyen gondolatra gondolsz? 🙂

etelka1964 answered 13 év ago

 Én arra gondolok,ha az ember feszültebb a migrén súlyosabb formában  jelentkezik,vagy este amikor lefekszünk és  úgy érezzük,hogy éhesek vagyunk úgymond pótcselekvést akarunk a víz eltereli a figyelmet és már nem akarunk enni! 🙂 (ez utóbbi gondolat a stresszevéses kérdéshez tartozik-:)

Szabó Eszter answered 13 év ago

Mindkét dolog igaz. Stressz hatására összehúzódnak az erek, ez fokozhatja a migrént.
Este pedig nagyobb valószínűség szerint értelmezzük félre szervezetünk jelzéseit, így az esti éhség inkább félreértett szomjúság lehet, ezért segíthet a víz.
Ha valaki kényszerevő, neki nem biztos, hogy segít a pohár víz, mert ott a rágás, az ízlelés mind szerepet játszik a feszültségek csökkentésében, és ezt a víz nem tudja pótolni.