Mi lehet annak az oka,hogy sokan szégyenlik azt hogy cukorbetegek?

KérdésekMi lehet annak az oka,hogy sokan szégyenlik azt hogy cukorbetegek?
MariMarton kérdezte ennyi ideje: 13 év
5 Válasz
Best Answer
katalin answered 13 év ago

Nem tudom elképzelni mért kell szégyelni inkább jobb ha mindenki tud rola mert igy rosszullét esetén is jol jön a segitség.

Mária Miklós answered 13 év ago

Sajnos még sokan szégyenlik.. -tapasztalat-  . Az emberek hozzáállása, ítélkezése, etikai magatartása elég alacsony szinten van.  Tisztelet a kivételeknek.  Vannak tabu témák még, melyekkel nem tudnak mit kezdeni az emberek, ilyen pl. a halál, a gyász is:-(

MariMarton answered 13 év ago

Egyetértek veletek,szerintem a közöny is nagy. Mindenki akkor ijed meg,ha nagy a baj!

Szabó Eszter answered 13 év ago

Azt gondolom, hogy ha mi "egészségesek" máshogy állnák hozzá a betegséghez, is sokat javulna a helyzet, illetve ha az orvosok nem mellőznék a fontos és pontos tájékoztatást, az is sokat lendíthetne a dolgon. Sajnos a mostani társadalom csak a ", szép, egészséges, jó alakú, étvágytalan" embereket részesíti előnyben. Aki ebből kilóg, az "selejt", azzal nem tudnak mit kezdeni sem a munkáltatók, sem a kollégák, sem senki, akinek nincsen valamilyen tapasztalata a betegséggel kapcsolatosan.

Sára Biró answered 13 év ago

 Eszter sok mindenben igazad van,viszont sokszor megfigyelem hogy sokan azt hallgatják meg amit csak hallani szeretnének. Egy példa a múlt hétről: mondja a kedves beteg,hogy leesik a vércukra 3,5-re (csak diétán van) ,próbálom mondani,hogy többször egyen és keveset stb,erre nincs ideje (saját boltjában dolgozik egy gyümölcslevet simán megtudna inni)  és utána olvassa a papírról a10 kérdését és csak ő beszél! Mindaddig amíg valami eszközös vizsgálatra elküldi az orvos.
Na ez nem a szégyenről szól 🙂