Mi az első jel nálatok amikor leesik a vércukor értéketek, vagyis hypóztok ?!

KérdésekMi az első jel nálatok amikor leesik a vércukor értéketek, vagyis hypóztok ?!
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 A legelsőt írjátok le,illetve azt hogy mindig úgy érzékelitek-e az alacsony vércukrot?!

18 Válasz
kontra istvánné answered 12 év ago

Nálam olyan szokott előfordulni, hogy hideg a homlokom és remegek. Ez borzasztó érzés.

Marika answered 12 év ago

A nagyon erős verítékezés az tuti jele a vércukorszint esésének . A gyomortáji remegés és nagyon erős éhségérzet szintén .

Krisztina Kiss answered 12 év ago

Anyunál ajak zsibbadás akkor tudja, hogy le eset a cukor értéke.

jaskó answered 12 év ago

Sorrendben:
Feldobottság érzett, fokozott mozgás és beszéd kényszer, a nevezetes fekete körben lobogó láng a szememben. Ez utóbbi már 100% hipo. A fény erejéből pontosan tudom, mennyi a cukrom. Esetleg egy-két tizedet tévedek csak. Majd szájszél és nyelv zsibbadás, ízérzés elvesztése, sápadtság, remegés, beszédzavar, mozgáskoordinációs problémák, erős izzadás, aluszékonyság, segítség teljes erőből történő elutasítása, eszméletvesztés.
Nálam ez a sorrend, a végső az ájulás, de amióta analógon vagyok, ájulásom nem volt. A fénykarikáknál mindig megfogom a hypot.

rgyorgy answered 12 év ago

Az első alacsony vc-t kórházban mérték. 1,9mmol/l volt. Semmit nem éreztem nem voltam rosszul.Az első és második  rosszullétes alkalommal hirtelen hőhullám, és erős verítékezést tapasztaltam.Volt pár olyan alkalom, mikor a gyors legyengülést, erőtlenséget tapasztaltam.Augusztusban vc szint esésre felkészítve magam lementünk 410 lépcsőfokot, majd visszaútnál kétharmad megtételénél olyan hirtelen esett le a cukrom, hogy csak két lépcsőfokot bírtam lépni.Bejött amire ösztönösen felkészültem, egy hitelen rosszullétre.A zsebembe kis zacskóba úgy van becsomagolva cukor, hogy egyből széttudjam nyitni.Olyan zacskó, ami be van kötve, ha lazán is nem tudtam volna kibontani.

Mária Miklós answered 12 év ago

Üdvözletem  mindenkinek!
Sárikám nagyon jó kérdéseket teszel fel..most olvasgattam…nagyon sokat lehet itt tanulni- nekem-.
Hypo-közeli állapotot már érzem, mikor remegek, hideg veríték kiver,  szinte nem nagyon tudok semmit sem csinálni, még a pohár vizet is az unokámtól kértem, hogy hozza be.   
Szőlőcukor van mindig nálam…és az, vagy egy pohár tej……segít.
A fekete keretben lévő fénylángok nálam is szoktak jelentkezni….azt gondolom a szemem romlik..
Köszönöm, egészséget kívánok.

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

Én ugyan nem vagyok inzulinos,de azért észreveszem ha" zűr van "remegés jön és sötétedik a világ!! Ilyenkor ennem kell valamit és inni a vizet rendületlenül!!

Agnes Kovacs answered 9 év ago

szerintem nincs olyan h első jel, mert mire az agy jelzi a testnek a hypoglikémiát addigra az érzékszerveink kivétel nélkül gyengülnek, ezért majdnem egyszerre jelentkeznek és folymatosan a tünetek, a sorrendiség pedig mindig attól függ mikor adja le az agy a testnek ezeket a reakciókat. testi gyengeség, agyi tompaság, fokozott izzadás, szívdobogás, majdnem egyszerre jelentkezik hypoglikémiánál, van akinél éhség érzett is van nálam speciel pont akkor undor van a kajától ehetnék édességet amitől pont akkor undorom és hányingerem is van, emiatt hyponál nagyon kevés dolog van amit megtudok enni-inni. Van aki remeg, nálam ilyen nincs én nálam inkább lebénul a mozgás is, ólom súlyú a végtagjaim mintha nem az enyém volna lehet h a szervezetem igy védekezezik a kalóriaégetést is csökkentve, no meg energia sincs ilyenkor a sejtekben h mozogni lehetne