Mi a Victoza injekció, fogyasztó vagy vércukorcsökkentő szer??

KérdésekMi a Victoza injekció, fogyasztó vagy vércukorcsökkentő szer??
Zsóka kérdezte ennyi ideje: 14 év
5 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 14 év ago

 A Victoza vércukorcsökkentő szer (injekció), melyet naponta egy alkalommal kell a betegnek bőr alá beadni! E szer mellett jelentős testsúlycsökkenést lehet elérni!

Violetta Varga answered 14 év ago

 igen a victoza injekcio csökkenti a vércukorszintet és csökkenti testsulyt is…!! én ettöl az injekciotol fogytam 7kg-ot,és szuper vércukor eredményeim vannak..!!

Sára Biró answered 14 év ago

Úgy fejti ki a hatását mind a bélben termelődő hormonok, amelyek a táplálékfelvételre reagálva növelik a hasnyálmirigy által kiválasztott inzulin mennyiségét, lassitja a belek müködését, jó lakottsági érzés van,és ezáltal fogyni lehet,óvja a hasnyálmirigyben levő béta sejteket !

Ilona50 answered 13 év ago

 Inzulin mellé nem lehet adni a Victoza injekciót ?

Sára Biró answered 13 év ago

 Sajnos nem,de tudomásom szerint lesz olyan kombinált készítmény ami mindkettőt tartalmazza,sajnos erről még pontos részletet nem tudok.Nagyon jó lenne,ha egy elhízott inzulinos cukorbeteg adhatná a Victoza injekciót.Sokkal nagyobb esély lenne a testsúly csökkentésre. Természetesen bármelyik kezelést kapja a beteg a diéta és a testmozgás ugyanolyan fontos.
Ma volt egy Victozával kezelt betegünk akinél gyulladás lépett fel és a  vércukor értékei 10-15 között mozognak,pedig sikerült 10 kg-t fogyni.Hát ilyen is van.