Mi a véleményetek hogyan lehetne mozgásra buzdítani a családtagokat?

KérdésekMi a véleményetek hogyan lehetne mozgásra buzdítani a családtagokat?
etelka1964 kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Ötlet?

9 Válasz
Kovacs Andras answered 13 év ago

Nehezen,mert annak az agyban kell eldőlnie,de ha az ember örömet lel valamiben akkor könnyebb.Valami olyan mozgásformát kell választani amit szívesen csinálunk.De a rendszerességgel nagy baj van.

Sára Biró answered 12 év ago

 Ötlet? Aktuális a téma mindig,most ünnepek után különösen.

Sára Biró answered 11 év ago

 Miért van, hogy a mozgástémaékkörrel kapcsolatosan van a legkevesebb vélemény, tapasztalat. Ennyire nem szeretünk mozogni?

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Én ma nagyon elfáradtam ,sokat mozogtam volt tenni valóm,de még erőm sincs irni!!!Mpst irjanak mások is szerintem biztos mozog sok ember, de ha mindig csak sétálgatnánk meg gyalogolnánk akkor a házunk" futna"!!

Sára Biró answered 11 év ago

Zsuzsa biztos megvárna:-)) mert senki nem csinálná meg helyetted.:-)
Viccet félre téve naponta ki hány órát néz tévét, és hány órát számítógépezik ?  Akkor ez legyen a kiindulási pont. Mit szóltok?
Kezdem én a mai napot.
Én eddig ma egy órát néztem a tévét, és kb két órát számítógépeztem ( nem folyamatosan,mert közben megfőztem). A mai mozgásom reggel 5 perc torna és kb 30 perc kerékpározás. – hát ez kevés 🙁

Tri-Ton answered 11 év ago

Nekem a mai napom kimondottan fárasztóvá sikeredett, bár jól esett. A ház előtti és melletti 5 – 6 méteres tuják tavaszi fodrászkodása történt. Létra tetején egyensúlyozva. ( lett is egy kis izomláz ) És az eredeti kérdés:  családot a mozgásba hívni kell és nem küldeni. ( sokkal eredményesebb )  Lehet munka, sport, kirándulás, vagy bármi, de a lényeg, hogy közösen. Ja és még valami: ha a kutya is családtagnak számít, még hívni sem kell jön magától játszani, futkározni és segít mindent átmozgatni.

sarok answered 11 év ago

 Mindenkinél más a jó és hatásos megoldás,itt csak ötleteket lehet szerezni.Nekem tavaly a fogászat alkalmával sikerült 10 kg-ot fogyni ezután csak vigyázni kellett ne szedjem vissza.Jelenleg kitaláltuk a fürdöben a vizitornát és nagyon jó mindenre.Az már csak ráadás,hogy véletlenül megtanultam uszni 61 évesen.Én nem fogyozni akarok hanem csak fájdalom nélkül élni.A cukrot jobban lehet szabályozni mint más betegségeket erröl legalább van ellenörzési lehetőség.Lényeg ,hogy élvezzük az életet ugy ahogy van!

Zoltán answered 11 év ago

én sokat mozgok hétközben.de ha eljönnének velem hegyekbe sétálni,túrázni a családom,szívesen mennék.olyan nehéz az egészséges embereket a tv elöl elszedni!

Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves sarok a vízi tornát a saját fürdőtökben találtátok ki? Nagyon ötletes, ilyenről még nem hallottam.
Zoli van ebben igazság,  sokkal többet tévézünk, gépezünk mint amennyit mozgunk. Aki ma még "egészséges", holnap lehet beteg Akinek kicsi gyereke van fontos a példamutatás, mert amit a gyerek lát  azt teszi felnőtt korában is,  az rögzül benne, utána nehezebb megváltoztatni a szokásokat. Milyen sok elhízott gyerek van, ez mind az egészségtelen kalóriadús, finomított élelmiszerben gazdag táplálkozás és a mozgáshiány eredménye:
Úgy, hogy mozgásra fel, aki csak teheti mozogjon, hisz ez ingyen van.
Na még egy gondolat , úgy haragszom amikor az elektromos biciklivel mellettem elhúznak:-(