Mi a véleményetek arról, hogy valaki először természetgyógyászhoz megy,és ezt követően jelentkezik szakorvosnál?

KérdésekMi a véleményetek arról, hogy valaki először természetgyógyászhoz megy,és ezt követően jelentkezik szakorvosnál?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Egy érdekes eset: a paciens nem cukorbeteg.
Az illető megkeresett egy természetgyógyászt, mert időnként a válla és a háta fáj (pincérként dolgozik), és a természetgyógyász megállapította, hogy méregtelenítenie kell mert a szervezete tele van méreggel (:- Szegény betegnek gyakran fáj a torka és van is nyirokcsomója, meg ugye a tálca cipelés okozhat is hátfájást,sorolhatnám.
Mit szóltok ehhez?

2 Válasz
Marika answered 12 év ago

No komment !!!!

Szabó Eszter answered 12 év ago

Azt gondolom, hogy ebben benne van az orvosokhoz, gyógyszerekhez való viszony is. Egyre többen gondolják úgy, hogy "mérgek" (értsd: mesterségesen előállított gyógyszerek mellékhatásokkal), helyett inkább a természethez nyúlnak. És naivan azt gondolják, hogy ebben egy természetgyógyász segít nekik, miközben inkább fitoterapeutát kellene keresni, ahogy ma a "javasasszonyokat" hívják. Ők valóban tudják, melyik fűben és melyik fában milyen orvosság van, miből, mennyit, hogyan lehet használni. Mert bizony a gyógynövényeket is túl lehet adagolni. Talán ez a keveredés is szerepet játszik az orvosokhoz való viszony mellett. Ja, és egy fitoterapeuta megkérdezi, mit dolgozol, az mivel jár.