Mi a véleményetek a rendszeres mozgást,vagy a “diétát “könnyebb betartani egy cukorbetegnek?

KérdésekMi a véleményetek a rendszeres mozgást,vagy a “diétát “könnyebb betartani egy cukorbetegnek?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 10 év
12 Válasz
Ilona50 answered 10 év ago

 Véleményem szerint a mozgást nehezebb,vagyis azt hogy rendszeres legyen.

Marika answered 10 év ago

Szerintem a rendszeres mozgást könnyebb betartani ,mert az embernek van egy élet ritmusa , dolgozik a kertben ,kerékpárral elmegy bevásárolni ,jön – megy tesz- vesz (én legalább is ) nagyon sokat  ,mert már néha elfelejtem , hogy hova is indultam és vissza kell menni a kiindulási pontra.Három másodpercnél többet nem igazán tudok ülni a fenekemen , vagy ha igen akkor már valami baj van !

Farkasinszkiné Kati answered 10 év ago

Véleményem szerint a rendszeres testmozgást nehezebb betartani. A házi munka és a kerti munka
is testmozgás, se az nem ugyanazt jelenti, sőt ha nehezebb fizikai munkát végez valaki, akkor nagyon
ügyelni kell az étkezésre is, mert a nagyobb terhelés csökkenti a vércukorszintet. A rendszeres testmozgás
a séta, a kerékpározás, vagy kocogás, amire szükségünk van. Ezt nehezebb betartani, mert most
fáradt vagyok, nincs kedvem stb. Ma este is ezen kaptunk össze a párommal, mert nem akartam menni
a szokásos esti sétára, de végül is megtettük a szokásos körutat, és utána a cukorértékem 6.2 volt.

Mária Balázs answered 10 év ago

 Egyetértek a Katival,nekem is  a mozgást nehezebb de próbálok naponta kerékpározni,ha rossz idő van a szobakerékpárt használom és ez utóbbit pedig sokszor elfelejtem. Egy jó  nyári kerti munka,ami folyamatos az lehet viszont rendszeres mozgás és a hangulatra is kitűnő.

Zsuzsanna Német answered 10 év ago

 Egyértelmű a rendxeres mozgást nehezebb betartani!! Nemhiába mondják h a mozgás fontos ez igy is van, 3-évvel ezelőtt amikor végigbicikliztem még Kistölgyfáig is nem voltak gondjaim (persze a pajzsmirigyen  kivül),amikor bejött" divatba" a kényelem bicikli anno ,akkor mi vettünk  és jól ki is használtam évekig!!Ugye most legkönnyebb beülni az autóba (ezt magamról irtam)!!

Sára Biró answered 9 év ago

 Szerintetek?

Marika answered 9 év ago

Szerintem a mozgást könnyebb betartani főleg azoknak akik kertes házban laknak .Minden napra találok valamit amit meg kell csinálni és a fizikai aktivitás nagyon jól csökkenti a vércukor értéket . A másik dolog , hogy a kertben mindig van valamilyen éppen érésben levő gyümölcs ami " csábít " hogy együnk belőle . Pl sárgarépát jól megmosva elropogtatom , ott a bokor ribizli , málna meggy csipegetem . Amikor azt gondolom , hogy végeztem lehet a munkát kezdeni elölről , a kerékpározás az mindennapos nálam , igaz , hogy nem megyek messzire de tekerek én az elektromos biciklit csak csendes halálnak hívom .

Nanita answered 9 év ago

Szerintem a rendszeres mozgást-tornát nehezebb betartania a betegnek, főleg azoknak akik a napi 8 órát vagy még annál is többet dolgoznak. A diéta nekem könnyebb.

Zsuzsanna Német answered 9 év ago

 Télen szerintem a mozgást is és a diétát is nehezebb betartani,mivel rövidülnek a napok, és ugye hosszúak az esték!!Persze mindenre lehet megoldás!!Ki hogy birkózik meg ezzel?

Nanita answered 9 év ago

Télen valóban kevesebb lehetőség van a mozgásra, ritkábbak a séták. Ettől függetlenül a napi tornámat amit bent is és kint is lehet végezni, nem hagyom ki. 🙂