Mi a véleményetek a mobil telefonok károsak lehetnek az egészségre?

KérdésekMi a véleményetek a mobil telefonok károsak lehetnek az egészségre?
Ati42 kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Ismét egyes vélemények azt hangoztatják,hogy a mobil használat elősegítheti az agydaganatot.Az egyik tévéműsorban onkológus professzor azt mondta,hogy  nincs közvetlen szerepe  a rákos megbetegedés kialakulásában  Említette hogy 10 tüdőrákos beteg közül 9 aktív,vagy passzív dohányzó,illetve az alkohol és a mozgásszegény életmód  fokozza a rákos betegséget.  Mi a véleményetek ezzel kapcsolatosan?

7 Válasz
Best Answer
Tri-Ton answered 13 év ago

A mobil telefonok óvatos használatával mindez megelőzhető! Gondoljatok bele: Ha mobilt használtok, egyoldalról elvárás, hogy aki hív érjen el benneteket, másoldalról Ti érjétek el Őket. Hogyan lehet ez ? Vannak a nagy teljesítményű adó-vevő tornyok 5 – 10 km-enként. Besugározzák a teljes környéket mint a rádió, vagy a TV és minden telefont elérnek a körzetben. Viszont, hogy a mi telefonunk is elérje a tornyot ahhoz olyan kisugárzás kell, hogy 5 – 10 km-re is eljusson. Ha ezt a ,,sugárzó,, telefont közvetlen a fülünk mellett tartjuk akkor az antennája éppen az agyunk vonalában van, még akkor is, ha a maiaknak már rejtett az antennája. Egy elektromágneses kisugárzás van közvetlen a fejünk mellett !!!  Hogy is irányít az agy ? Elektromos jeleket továbbít az idegpályákon keresztül az vezérelni kívánt testrészünkhöz. Az elektromosság és a mágnesesség szorosan összefügg, ezért az ilyen sugárzásokra az agyunk mint elektromos központ a legérzékenyebb. Több megoldás létezik már arra, hogy ne kelljen közvetlen a fejünk mellett tartanunk a telefont ( kihangosító, blutoth, headset, stb. ) ezért ha lehet kerüljük ezt a megoldást, főleg, ha egyébként is érzékenyebb a szervezetünk az átlagosnál. Nem utólsó sorban kerüljük a felesleges mobil használatot és főleg vigyázzunk a sokkal érzékenyebb gyermekeinkre !!!!! ( főleg fiúkra vonatkozik : – ne hordjuk nadrágzsebben sem, inkább övre akasztva, de legjobb helyen a táskában van !   Pacemacer-rel rendelkezők pedig véletlenül se viseljék a felső zsebben !!! )

Krisztina Kiss answered 13 év ago

SZERINTEM EZT CSAK A MÉDIA FÚJA FEL MINT MOSTANÁBAN ELÉG SOK MINDENT.MIKOR EZEKET KÖZLIK AKKOR MÁSROL AKARJÁK ELTERELNI A FIGYELMET.

Krisztina Kiss answered 13 év ago

KÖSZÖNÖM A FELVILÁGOSITÁST. ÖSZINTÉN BEVALOM ELGONDOLKODTATO .ÉN AMUGY SEM VAGYOK HIVE MERT MINDIG AKKOR KERESIK AZ EMBERT MIKOR OLYAN HELYEN VAN. JÓ DOLOG DE TULSÁGOSAN NEM HIÁNYZIK  HA NINCS NÁLAM.

Tri-Ton answered 13 év ago

Szia Krisztike !    Nem szabad félni tőle, hozzá tartozik a mai világhoz, csak tudatosan kell ( illik ) használni !

Krisztina Kiss answered 13 év ago

IGAZÁBOL" NEM FÉLEK A FARKASTOL UGYSE BÁNT CSAK MEG KOSTOL" DE TÉNY , HOGY  TUDNI KELL HOZZÁ AZ ILLEMET.   TOVÁBBI SZÉP ESTÉT. VAGY INKÁBB ÉJELT.

kontra istvánné answered 13 év ago

Én 6évig dolgoztam olyan helyen ahol a mobil volt a munka eszközöm, de én semmi károsodást nem észlelek magamon. Ez olyan  mint a tej hol egészséges hol meg nem.

Zsóka answered 13 év ago

Szerintem akkor káros ha valaki állandóan rajta lóg a telefonon!! Nem hiszem a napi egyszer kétszer használt telefon károsabb lenne mint bármi más.