Mi a véleményetek a fizikai és a lelki betegség között van-e összefüggés?

KérdésekMi a véleményetek a fizikai és a lelki betegség között van-e összefüggés?
Ati42 kérdezte ennyi ideje: 13 év
10 Válasz
Best Answer
Szabó Eszter answered 13 év ago

Lehetséges. Vannak olyan elméletek, melyek szerint minden testi betegség hátterében lelki okok is állnak.Ezt én kicsit szélsőségesnek gondolom, de az is tény, hogy ha lelkileg nem vagyunk egyensúlyban, az immunrendszer aktivitása csökken, és sokkal könnyebben kapunk el bármilyen fertőzést vagy fázunk meg. Ha a kedvünk jobb, gyorsabban tudunk gyógyulni is. Ezért kezd itthon is elterjedni az egynapos sebészeti beavatkozás, ami után a beteg otthonában gyógyul, természetesen hozzátartozók felügyelete mellett, akik azonnal értesítik az orvost, ha valami bej történne.

Ati42 answered 13 év ago

 Köszönöm a választ! Egyre inkább foglalkoztat a gondolat,hogy szoros összefüggés van! Amikor
 ideges ,feszült vagyok a cukraim is magasak! De a feszültséget nem igazán lehet kiiktatni?!

Krisztina Kiss answered 13 év ago

 SZERINTEM HA LELKILEG  NEM VAGYUNK TOPPON AKKOR SZÉP LASSAN A TESTÜNKET IS MEG BETEGITJÜK. MERT UGYANIS A TEST A LÉLEK TÜKRE…………

Mária Balázs answered 13 év ago

 Mint mindenben ebben is sok az igazság! Az ember testből és lélekből áll,ha megbomlik az egyensúly jön a betegség!

Tri-Ton answered 13 év ago

A válaszom tömören : IGEN  Kicsit kibővítve : – Hitem szerint az egész ember két fő részből áll, fizikai testből és a lélekből. Régi közmondás, hogy a ,, TEST A LÉLEK TÜKRE ! ,,  Ha a lélek egészséges a test is másolni fogja, viszont ha a lélek állapota romlik a test azt is fogja követni. Ezért is mondják sokan, hogy a jókedv, a nevetés, a mosoly gyógyít ! Egyre több szakember is elismeri, hogy a pozitív gondolkodásmód nagyban hozzájárul a gyógyuláshoz. ( Tudom, hogy legalább annyian vannak akik ezt elfogadják, mint akik nem, de attól még ez az én véleményem )

Krisztina Kiss answered 13 év ago

  EGYET ÉRTEK TRI-TON  A NEVETÉS FÉL GYÓGYULÁS.

Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves Ati!
Sajnos a mai világban a feszültség nem kiiktatható. De én is csatlakozom Tri-Tonhoz, hogy a nevetés gyógyító erejű. Akinek van lehetősége, járjon el hahota-klubba. Sok érdekes tapasztalatra tehettek szert. 🙂

Mária Balázs answered 13 év ago

 Egyértelmű,hogy a nevetés nagyon fontos! Ugyanúgy mint a pozitiv gondolkozás! nem jó,ha mindig arra gondolunk,hogy miért mi lettünk betegek,hanem inkább azt erősítsük magunkban,hogy így is lehet jól élni! Azért is tartom fontosnak az ilyen közösségi oldalakat,hogy egymást erősítve segítsük! ismertessük meg emberteásainkkal,hogy hogyan lehet megelőzni a betegégeket,ha már kialakult akkor mit tehetünk,hogy ne legyen további szövődmény!

simon946 answered 13 év ago

 Kell a hit és a lelki eledel az ima!!!
 Szükségünk van rá mint a minden napi kenyérre!

Ati42 answered 13 év ago

 Kedves Simon! valóban nagyon fontos a hit,ez sok mindenben erőt ad,mert olyan rohanó életet élünk.Mindenkinek köszönöm a hozzászólását!