mi a hypoglikémia ??

Kérdésekmi a hypoglikémia ??
Agnes Kovacs kérdezte ennyi ideje: 8 év

Sok helyen úgy definiálják a kórosan alacsony vércukorszintet , a hypoglikémiát "hypot" , hogy akkor alakul ki ha sokat sportol az egyén vagy kevesebb szénhidrátot eszik vagy túl sok inzulint ad magának a cukorbeteg. Egyrészt ennek semmi köze hozzá, a kórosan alacsony vércukor alapvetően a szervezet folyton változó, akár időszakosan vagy tartósan csökkenő inzulinigénye miatt alakul ki, hiszen az inzulint több órával ( étkezésinél 3-5 óráig hat)  akár 24 órával előre adjuk be miközben nem tudjuk, nem is tudhatjuk hisz nem vagyunk jósok h a következő órákban arra a mennyiségre van szüksége a szervezetünknek hiába az elmúlt napokban-hetekben, hónapokban azonos életritmus és étkezés mellett még kiegyensúlyozott volt az a mennyiségű inzulinadag. Engem rendkivül sért, hogy tudatlanul definiálnak egy jelenséget amivel hülyének titulálják az abban érintettek. Nyilván a kezdők vagy trehányabb, felkészületlenebb cukosoknál előfordulhat h túl inzulinozák magukat, de alapvetően a hypoglikémia nem túlkinzulinozás miatt alakul ki , direkte senki nem küldi magát hypoba , hanem a szervezet folyton változó igényeit nem lehet megjósolni egy hatóanyag több órával előre történő beadásakor. Jobban örülnék, ha a fogalom meghatározása valósághűbb volna, az eddigi hibás definició csak következménye a hypoglikémia és nem az oka. Ezért is várok egy olyan inzulint ami akkor hat csak annyi ideig és annyi mennyiségben ami aktuálisan szükséges mert bizony mikró mennyiség is tud hatást gyakorolni vagy legalább volna a mostani inzulinoknak egy olyan funkciója ha érzékeli  érzékenyebbek a sejtek az inzulinra akkor aktiválja késedelem nélkül a szervezet cukorháztartását ami ellenregulációval megoldja ne alakuljon ki hypoglikémia, ahogy működik a nem diabos embereknél.