Mérjük rendszeresen a bevitt CH mennyiséget,vagy elég megbecsülni?

KérdésekMérjük rendszeresen a bevitt CH mennyiséget,vagy elég megbecsülni?
Hné M Melinda kérdezte ennyi ideje: 12 év

 Arra szeretnék választ kapni, hogy méritek-e a CH mennyiséget, vagy az évek során rutinná vált,és már elég ránézésre megbecsülni. Biztosan tökéletesen sikerül? Szerintem időnként nem árt kontrollálni magunkat.

9 Válasz
Best Answer
katalin answered 12 év ago

Elöször mérni aztán megbecsülni és egy idö után ujra mérni amikor azt hiszed már tudod akkor is érhet meglepetés.Én azt mondom az ételt meg lehet jegyezni a nassolással kell nagyon vigyázni ott repülnek a szénhidrátok.

Pityu answered 12 év ago

Igen. Mint "első nyaras" beteg illik méricskélni, és különféle kiaványok táblázatait, információit, segítségeit a méréshez igénybe venni. Aztán beírni a naplóba, hogy bármikor megnézhessem és abból tervezzem meg a "mit egyek?; mit kellene ennem?" kérdésekre a bevásárlást, beszerzést, stb. Később már szinte fejből tudni fogod a mennyiségeket a gyakorta fogyasztott ételeknél: 1 adag ennyi, 1 reggeli ennyi, stb. Aztán javaslom, hogy tervezd a kaját, a bevásárláshoz készíts listát, és csak utánna nézd meg az akciós hirdetéseket.

Pityu answered 12 év ago

Kedves Melinda. Ha csak a "Dieta" témakörre koncentrálok, ajánlom a fent leírtakat. Nálam: -13 kg. hozott, egy negyedév alatt, úgy hogy az izomerő megmaradt. Ez nagyon fontos, hogy az ember az izmaiból ne adjon a fogyáshoz. Ehhez kell a mozgás is, de főképp az, hogy napi Ch 120 gr alá nem kerüljön és 140-145gr fölé nem menjen. (Zárójelben jegyzem: Sárika szigorú felügyelő, és kitünő tanácsadó ilyen szinten is)

Sára Biró answered 12 év ago

 Köszi szépen Pityu,valahogy csak most olvastam el:-) Akkor nem vagyok túl szigorú?:-)

Pityu answered 12 év ago

Nem túl szigorú…. csupa jóakarat és segítő szándék, hatalmas szívvel és lelkesedéssel.

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves Pityu! Őszintén mondom,hogy meghatódtam , nagyon köszönöm!!

Sára Biró answered 11 év ago

 Melinda tudom az utóbbi időben pontosan számoltad a szénhidrátot. Mit tapasztaltál, hogy korábban amikor csak megbecsülted az adagot,mennyit tévedtél a CH tartalmat illetően?
Többiek??

Hné M Melinda answered 11 év ago

 Szia Sára. A reggel, vacsora nem volt problémás, a gyümölcsök is jól mentek- a kézzel fogható ételeknél nem volt baj, az ebéd ami nem volt teljesen a helyén, de inkább kevesebb volt a CH mennyiség a megengedettnél. Bizony volt, hogy 70 helyett csak 50-et ettem. 

Halász Gabriella answered 11 év ago

Én bizony még mindig mindent mérek!
Lehet, hogy ez már így két év után nem kellene, de én így érzem biztonságban magam.

A rizst azért már kanállal adagolom ki.
Lemérek 10 dkg rizst, megfőzöm és megszámolom, hogy hány kanál lesz belőle. Így ha csak pld. 5 dkg kell, akkor tudom, hogy hány  kanállal ehetek.
Van amikor két napra főzök és akkor már sokkal könnyebb a számolgatás.

Kivit ha lehet, mindig azt a "dupla" nagyságút veszem, ami úgy néz ki, mintha kettő összenőtt volna. Azt tudom, hogy kb. 10 dkg. Jó, némelyik óriás példány, van hogy 13-15 dkg is megvan.

A krumplit is már aránylag jó pontossággal megsaccolom…. a nyerset természetesen.- de azért lemérem azt is. 🙂

Szóval én mérek – ha tehetem.