Mennyit ehet a cukorbeteg diabetikus csokiból,vagy inkább kerülje?

KérdésekMennyit ehet a cukorbeteg diabetikus csokiból,vagy inkább kerülje?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év
7 Válasz
stewes answered 13 év ago

Felelőtlenül nem akarok tanácsot adni, de annyi majdnem biztos, hogy a diabetikus termékek a gyártók pénztárcájára van legjobb hatással. Ha leküzdhetetlen vágyat érzel, akkor inkább étkezés után egyél egy kevés rendes (legalább 60%-os) keserű csokoládét. Tejcsoki és a silány termékek nem jók.

Sára Biró answered 13 év ago

 Nem vagy felelőtlen Stewes! A sok idős beteg fiókja gyakran tele van ilyen-olyan diabetikus termékkel, mondják  "mert azt szabad fogyasztani mert diabetikus " ,nem beszélve milyen drágák,na és mennyi kalória van bennük . Sokszor nem lehet tudni mi okozza a magas cukrokat egy kicsi ilyen olyan diabetikus üdítő, nápolyi és társai. Ha valaki jó minőségű diabetikus terméket tud írja meg a Krisztinának!
Alkalmanként a szénhidráttartalomba beszámolva fogyasztható,de nem rendszerességgel,az elhízott cukorbeteg inkább egyem gyümölcssalátát,vagy túróból készített desszertet,pudingot stb..
Ötlet?

katalin answered 13 év ago

ÉN IS SZOKTAM KAPNI ERRE ARRA DE A CSOKIK NEM JOK EGY VALAMIT VISZONT NÉHA VESZEK DIABETIKUS NÁPOLYIT 2DB VAN EGY CSOMAGBA NEM DRÁGA ÉS NAGYON FINOM.

jaskó answered 13 év ago

Osztom stewes és Sárika  véleményét. Felejtsük el a diétás termékeket. Fruktózt tartalmaznak és lassan ugyan, de mégis tartósan megemelik a vércukrot. Ezenkívül nagyon drágák és a diétás szó miatt hajlamosítanak a többletfogyasztásra. Inkább keveset, de az legyen jó minőségű. És ne valamire együk, hanem valami helyett, beszámítva a CH tartalmát.

Judit Kraseczki answered 13 év ago

Nem vagyok szakember…..
A diabetikus csoki, megfizethetetlen.
…. és ha véletlenül, valamelyik barátod arra vetemedik, hogy meglep egy ilyen
"förmedvénnyel"…. rájössz, hogy valami borzalmas !! Egyszerűen ehetetlen, undorító íze van.
Osztom Stewes vélményét, ha mindenképp csokira vágysz, kapj be egy kis kocka keserű csokit!

Sára Biró answered 11 év ago

Egy tegnapi eset : a háziorvos sürgősséggel küld egy beteget , aki  kb 30 éve diabéteszes ,  9 % körüli HbA1c  körülbelül egy éve :-(. Kiderül , hogy  a beteg  szinte naponta fogyaszt valamilyen diabetikus terméket, leggyakrabban diabéteszes üdítőt, mondván "hisz azt szabad". Érdekes mennyire rögzült az emberekben évek során .
A ti környezetetekben mit tapasztaltok?

Krisztina Kiss answered 11 év ago

 Hát szerintem ez mainapig berögzült. Én is tudok akinek hiába mondom , hogy az nem igaz, hogy bármenyit lehet enni  de válasz rá: de hogy nem hisz diabetikus…