Mennyire pontos a vércukor mérőtök?

KérdésekMennyire pontos a vércukor mérőtök?
Pityu kérdezte ennyi ideje: 9 év
  • Az enyémet le kellett cserélni.
  • Többször előfordult, hogy a régi vércukor mérőm pontosságával kapcsolatban kételyek merültek fel. Ez odáig jutott, hogy orvosi javaslatra a szakrendelőben ellenőriztük a készülék pontosságát, az eredmény  pár tized eltérést mutatott.
24 Válasz
Pityu answered 9 év ago
  • Május 2.-án hozzátartozóim megleptek egy új „MÉRY Ultra” tip. vércukor ellenőrző készlettel. Azóta eltelt 10 nap tapasztalatait osztom meg veletek.
  • A készülék megjelenésében, formájában más mint a régi készülékek: Egy kisméretű,   modern vonalú, kerekded alakú, szép kivitelű, fekete-piros színű készülék, mely sokkal jobban kézre áll mint a szögletes formát követő elődei. Képernyője jól olvasható, háttérvilágított képernyő. A készülék kódolás nélküli mérést tesz lehetővé, melyre a használat során nem kell külön figyelmet fordítani.
  • A készülék tartozéka, szintén újdonság, egy USB csatlakozó kábel, mellyel a készüléket egy pillanat alatt lehet a számítógépemhez csatlakoztatni, ha előzőleg a MeryOnline V.1.24 telepítettük.
  • A csatlakozás után a prog.ban megjelenik egy táblázat, melyből grafikon írható, adatai exportálhatók és nyomtathatók.  A táblázat a következő oszlopokat tartalmazza: A mérés időpontja; A letöltés időpontja; A napi átlag; A mért érték.
Pityu answered 9 év ago
  • A készülék kezelése is igen egyszerű, ki és bekapcsolása automatikusan történik, ha csatlakoztatunk hozzá tesztcsíkot vagy kábelt a gép bekapcsol, ha eltávolítjuk a csatlakoztatott eszközt akkor viszont kikapcsol a gép.
  • Az energia ellátása is biztonságos, egy 3A.-as tartós elemmel nagyon hosszú ideig üzemeltethető.
Marika answered 9 év ago

Nekem van három db vércukor mérő készülékem a 77 Elektronikától egy Partner , Ideál és egy Trend készülékem . Az Ideál és a Trend egyforma tesztcsíkkal működik nem kell kódolni önmagát kódolja és szerintem pontosan mér a betegtájékoztatóban is meghatározott +- tartományban. A partner készülék Optimum csíkkal működik és összehasonlítva őket 1-2 tized eltéréssel mér . Az átlagomat pontosan a labor érték mérésével azonosan írta ki . Három hónap alatt összesen öt db használhatatlan tesztcsíkot találtam . A számítógéphez csatlakozás is megoldott , de én nem használom , mert nincs meg hozzá a kütyüm .

Sára Biró answered 9 év ago

 Sziasztok! Pityu úgy emlékszem PalmLab készüléked volt? Azokhoz elég drága a tesztcsík. Az általad említett készülékkel még nincs tapasztalatunk.
Kevés beteg használja a számítógépes csatlakozást. Erre lehetőség van már mind a 77 Elektronika, mind a Méry készülékekkel.
Napi hányszor mérsz Pityu ? Kíváncsian várom a tapasztalatod.
Marika  ennyi hibás csík elenyésző.

Pityu answered 9 év ago

Igen, jól emlékszel Sárika. Általában napi háromszor mérek, de vannak olyan napok amikor kíváncsiságból éhgyomri után minden főétkezés előtt és után is mérek, ilyenkor napi 6 mérést is végzek. A naplóba eltérő szinnel jelölöm a "mérés-párokat" (ha szabad így leírni). Megigérem egy-egy negydév eltelte után írok a tapasztalatokról, most is azért írtam ment elégedett vagyok. (Nem akaorok reklámot senkinek, de ez a meglepetés sikeres volt, már régen történt velem ilyen)

jaskó answered 9 év ago

Én a Mary készülékemet rövid úton eltávolítottam az életemből. mindent mért, csak a norméális, valós értékeket nem. Nekem ia, akár csak marikának három készülékem van. A Partner, az Ideál és a Trend. Tökéletesen működnek!!! én használom a 77 Elektronika számítógépes elemző programját. Egyszerű, jól értelmezhető és alkalmas a következtetések levonására.  Egy biztos, engem a Mary készülék használatéásra soha senki nem fog még egyszer rávenni, akkora kavarodást okozott az életemben. Az ideált használom napi rendszerességgel, ez viszont tökéletes!

Udvarhelyi Anita answered 9 év ago

Kedves Jaskó Én Mery készülékekkel foglalkozom és bizton állíthatom elég pontosak Klinikai pontossággal mér Plazmával beállított gépek ezek több féle van van amiről Pityu írt a Mery Ultra és van a Mery 2 típusú ezeket lehet ingyenes kihelyezésre adni. Nem kell kódolni, és a tesz csíkja receptre 150db 1600 Ft Recept nélkül 50 db 2600 ft 🙂 Tehát nem is drága.. Egyébként  6 tized eltérést el szoktak fogadni addig nincs baja a készüléknek és a vénás vérből soha nem jön ugyanaz az eredmény mint az új-begyből ugyanis az új-begy felszíne zsírosabb és több szövetdarab is kerül abba a csepp vérbe 🙂 És hogy mondjak még valamit 2 hónapos ideál és a vénás vér között 1.5 volt a különbség szóval nem a márkája hanem a kalibrálás a fontos!

Marika answered 9 év ago

Kettő készüléket csereakcióban sikerült megkapni a régi Personál és az ajándék Accu -Chek készülék helyett, az Ideált pedig felírattam mert lejárt a kihordási ideje. Az Ideál a  fő készülék nálam is ,de szeretem a Trendet is .A naplóba beírok minden mérést én éjjel is szoktam mérni és a számítógép bővítése helyett az unokám tanulását segítem ,mert bizony nagyon kell a segítség.

Zsuzsanna Német answered 9 év ago

Kedves Anita azt szeretném kérdezni hogy a mérőket csak inzulinosok kaphatják meg? Én diabet 2-es tipusú cukorbeteg vagyok!!!Előre is köszönöm a válaszát!!

Udvarhelyi Anita answered 9 év ago

Kedves Zsuzsa igen sajnos ezeket a típusokat igen de van már arra is megoldás hogy tablettás cukorbeteg kapjon ha ad egy mail címet szívesen adok tájékoztatót 🙂