Mennyire pontos a vércukor mérőtök?

KérdésekMennyire pontos a vércukor mérőtök?
Pityu kérdezte ennyi ideje: 11 év
  • Az enyémet le kellett cserélni.
  • Többször előfordult, hogy a régi vércukor mérőm pontosságával kapcsolatban kételyek merültek fel. Ez odáig jutott, hogy orvosi javaslatra a szakrendelőben ellenőriztük a készülék pontosságát, az eredmény  pár tized eltérést mutatott.
24 Válasz
Pityu answered 11 év ago
  • Május 2.-án hozzátartozóim megleptek egy új „MÉRY Ultra” tip. vércukor ellenőrző készlettel. Azóta eltelt 10 nap tapasztalatait osztom meg veletek.
  • A készülék megjelenésében, formájában más mint a régi készülékek: Egy kisméretű,   modern vonalú, kerekded alakú, szép kivitelű, fekete-piros színű készülék, mely sokkal jobban kézre áll mint a szögletes formát követő elődei. Képernyője jól olvasható, háttérvilágított képernyő. A készülék kódolás nélküli mérést tesz lehetővé, melyre a használat során nem kell külön figyelmet fordítani.
  • A készülék tartozéka, szintén újdonság, egy USB csatlakozó kábel, mellyel a készüléket egy pillanat alatt lehet a számítógépemhez csatlakoztatni, ha előzőleg a MeryOnline V.1.24 telepítettük.
  • A csatlakozás után a prog.ban megjelenik egy táblázat, melyből grafikon írható, adatai exportálhatók és nyomtathatók.  A táblázat a következő oszlopokat tartalmazza: A mérés időpontja; A letöltés időpontja; A napi átlag; A mért érték.
Pityu answered 11 év ago
  • A készülék kezelése is igen egyszerű, ki és bekapcsolása automatikusan történik, ha csatlakoztatunk hozzá tesztcsíkot vagy kábelt a gép bekapcsol, ha eltávolítjuk a csatlakoztatott eszközt akkor viszont kikapcsol a gép.
  • Az energia ellátása is biztonságos, egy 3A.-as tartós elemmel nagyon hosszú ideig üzemeltethető.
Marika answered 11 év ago

Nekem van három db vércukor mérő készülékem a 77 Elektronikától egy Partner , Ideál és egy Trend készülékem . Az Ideál és a Trend egyforma tesztcsíkkal működik nem kell kódolni önmagát kódolja és szerintem pontosan mér a betegtájékoztatóban is meghatározott +- tartományban. A partner készülék Optimum csíkkal működik és összehasonlítva őket 1-2 tized eltéréssel mér . Az átlagomat pontosan a labor érték mérésével azonosan írta ki . Három hónap alatt összesen öt db használhatatlan tesztcsíkot találtam . A számítógéphez csatlakozás is megoldott , de én nem használom , mert nincs meg hozzá a kütyüm .

Sára Biró answered 11 év ago

 Sziasztok! Pityu úgy emlékszem PalmLab készüléked volt? Azokhoz elég drága a tesztcsík. Az általad említett készülékkel még nincs tapasztalatunk.
Kevés beteg használja a számítógépes csatlakozást. Erre lehetőség van már mind a 77 Elektronika, mind a Méry készülékekkel.
Napi hányszor mérsz Pityu ? Kíváncsian várom a tapasztalatod.
Marika  ennyi hibás csík elenyésző.

Pityu answered 11 év ago

Igen, jól emlékszel Sárika. Általában napi háromszor mérek, de vannak olyan napok amikor kíváncsiságból éhgyomri után minden főétkezés előtt és után is mérek, ilyenkor napi 6 mérést is végzek. A naplóba eltérő szinnel jelölöm a "mérés-párokat" (ha szabad így leírni). Megigérem egy-egy negydév eltelte után írok a tapasztalatokról, most is azért írtam ment elégedett vagyok. (Nem akaorok reklámot senkinek, de ez a meglepetés sikeres volt, már régen történt velem ilyen)

jaskó answered 11 év ago

Én a Mary készülékemet rövid úton eltávolítottam az életemből. mindent mért, csak a norméális, valós értékeket nem. Nekem ia, akár csak marikának három készülékem van. A Partner, az Ideál és a Trend. Tökéletesen működnek!!! én használom a 77 Elektronika számítógépes elemző programját. Egyszerű, jól értelmezhető és alkalmas a következtetések levonására.  Egy biztos, engem a Mary készülék használatéásra soha senki nem fog még egyszer rávenni, akkora kavarodást okozott az életemben. Az ideált használom napi rendszerességgel, ez viszont tökéletes!

Udvarhelyi Anita answered 11 év ago

Kedves Jaskó Én Mery készülékekkel foglalkozom és bizton állíthatom elég pontosak Klinikai pontossággal mér Plazmával beállított gépek ezek több féle van van amiről Pityu írt a Mery Ultra és van a Mery 2 típusú ezeket lehet ingyenes kihelyezésre adni. Nem kell kódolni, és a tesz csíkja receptre 150db 1600 Ft Recept nélkül 50 db 2600 ft 🙂 Tehát nem is drága.. Egyébként  6 tized eltérést el szoktak fogadni addig nincs baja a készüléknek és a vénás vérből soha nem jön ugyanaz az eredmény mint az új-begyből ugyanis az új-begy felszíne zsírosabb és több szövetdarab is kerül abba a csepp vérbe 🙂 És hogy mondjak még valamit 2 hónapos ideál és a vénás vér között 1.5 volt a különbség szóval nem a márkája hanem a kalibrálás a fontos!

Marika answered 11 év ago

Kettő készüléket csereakcióban sikerült megkapni a régi Personál és az ajándék Accu -Chek készülék helyett, az Ideált pedig felírattam mert lejárt a kihordási ideje. Az Ideál a  fő készülék nálam is ,de szeretem a Trendet is .A naplóba beírok minden mérést én éjjel is szoktam mérni és a számítógép bővítése helyett az unokám tanulását segítem ,mert bizony nagyon kell a segítség.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Kedves Anita azt szeretném kérdezni hogy a mérőket csak inzulinosok kaphatják meg? Én diabet 2-es tipusú cukorbeteg vagyok!!!Előre is köszönöm a válaszát!!

Udvarhelyi Anita answered 11 év ago

Kedves Zsuzsa igen sajnos ezeket a típusokat igen de van már arra is megoldás hogy tablettás cukorbeteg kapjon ha ad egy mail címet szívesen adok tájékoztatót 🙂