Mennyire kezelhetők a pszichés betegségek étrenddel?

KérdésekMennyire kezelhetők a pszichés betegségek étrenddel?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év
3 Válasz
Best Answer
Szabó Eszter answered 13 év ago

Erről én annyit tudok, hogy az anyagcserezavarok befolyásolják a pszichés állapotot,hiszen ha rossz a közérzetünk, esetleg hányingerünk van, a hangulatunk is rosszabb. Fordított esetben nehezen tudom elképzelni, mert csupán étrendi változtatástól a pszichés zavart kiváltó probléma nem fog megszűnni. Amit Kriszti ír, az is az általam leírt első verziót igazolja inkább, mint azt, hogy mondjuk a szorongást lehetne diétával kezelni.

Sára Biró answered 13 év ago

 Krisztike én erről nem hallottam,de hátha az Eszter igen! Mondjuk este tele hassal nem szabad lefeküdni,mert az nemcsak a hízást fokozza,hanem az alvásba is bezavar.

Krisztina Kiss answered 13 év ago

"Azon a téren egyébként nagyon sok tapasztalat és evidencia létezik, hogy táplálkozással összefüggő anyagcserezavarok nagyon mélyen befolyásolhatják a pszichés státuszt, pszichés működést. Például ha egy pszichés betegnek gluténallergiája van, az étrendi kezelés elkezdése után már nagyon rövid idő múlva bekövetkezhetnek nagyon komoly pszichés és viselkedésbeli változások. Megszűnhet a depresszió, az ingerlékenység, de akár súlyosabb, skizofrén jellegű epizódok is eltűnhetnek" – teszi hozzá Győri.