Mennyi idő, nap, hét után cselekedtek vagy mi az a momentum ami a bázis inzulin emelésére/ csökkentésére cselekedetre indit ????

KérdésekMennyi idő, nap, hét után cselekedtek vagy mi az a momentum ami a bázis inzulin emelésére/ csökkentésére cselekedetre indit ????
Ági Kovács kérdezte ennyi ideje: 9 év
2 Válasz
Nanita answered 9 év ago

Én csak akkor emelek egy egységet a bázis inzulinon amikor tartósan két napon keresztül magas minden mért érték. Illetve menses előtt 3 nappal mert olyankor magasabb a cukrom, majd a menses alatt vissza kell venni a normál mennyiségre.
Ha beteg vagyok, akkor is meg kell emelnem egy egységgel.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Köszi Nanita a választ. Igazából az érdekelne h mennyi vércukorérték  és bólus inzulin korrigálás után tudod eldönteni h itt bizony nem elegendő az egyszeri korrekció most bázist kell emelni vagy csökkenteni?? Ha beteg vagyok az utólag derül ki, napokkal előbb mindig a vércukor emelkedik a menzesz sem percre pontosan emeli a vércukrot, amikor tapasztalom h magasabb a vércukor először mindig bólussal lekorrigálom, aztán a következő vércukorméésnél ha nem reagált a bólusra és azt tapasztalom h az étkezéskre is változik az inzulinérzékenységem, azután módosítom csak a bázist. De akkor már eltelik több óra…. van valami megoldás h ne 6-8 óra múlva legyen cselekvés a bázisra ???