Mennyi idő kell ahhoz,hogy valaki megszokja az inzulin kezelést és ne legyen félelem érzése?

KérdésekMennyi idő kell ahhoz,hogy valaki megszokja az inzulin kezelést és ne legyen félelem érzése?
Cuki Baba kérdezte ennyi ideje: 12 év
14 Válasz
Best Answer
jaskó answered 12 év ago

Ha valaki nehezen tudja megszokni, az vegye tudomásul, hogy sírig tartó hűséges társa akadt, olyan, amitől soha nem szabadul, amely az élet minden pillanatában korlátozni fogja egy kicsit, de ezeket  korlátokat a  gyakorlat, a tapasztalat és a megszerzett  tudása birtokában nagymértékben lehet tágítani.
Harcolni, küzdeni ellene, megpróbálni hárítani, nem tudomást venni róla nem lehet, mert nagyon durván visszaüt. Ezt az energiát a megismerésre, a tudás bővítésére kell felhasználni, ezáltal sokkal könnyebbé válik az elfogadás és a megszokás is.
A diabeteszt nem vettük,nem loptuk, nem kocsmában, nem kábítószer által szereztük. Ez jött, megkaptuk és többé nem ereszt. Szégyellni valónk nincs. Ha valaki megtanulja a helyén kezelni, még erősebbé, határozottabbá, sőt magabiztosabbá is válhat általa, mert olyan ismeretek birtokába jut, amivel mások nem rendelkeznek. Ne csak a betegségét, hanem elsősorban önmagát ismerje meg. Megismeri a tűrőképessége, a kitartása, a cselekvőképessége határait és a megszerzett ismeretei birtokában az emberi jellem sajátosságából adódóan feszegetni és tágítani is fogja (tudja) ezáltal azokat.
Mondják ezt betegségnek, állapotnak, kórságnak, átkozzák a sorsot. Felteszik a kérdést miért pont én. Ezen mindenki túl esik, én is. Szerintem egy a lényeg: AZ EGÉSZSÉGES BETEGSÉGTUDAT. A mai modern kezelési módok mellett, kellő odafigyeléssel egy diabeteszes betegnek egyáltalán nem rosszabbak az életkilátásai, mint egy átalag emberé. Sőt az orvosi kontrollok és az ismeretekből adódó önfegyelem következtében akár jobbnak is mondható.

Cuki Baba answered 12 év ago

 Jó olvasni ezeket a hozzászólásokat,mert most teljesen bizonytalan helyzetben vagyok és egyre több kérdés merül fel bennem! Köszönöm szépen!

Szabó Eszter answered 12 év ago

Épp ma beszéltem egy beteggel, aki egy évig húzta-halasztotta, aztán amikor átállt inzulinra, megbánta, hogy ennyit várt. Pedig ő az elején még nem pent használt, hanem az erre a célra kialakított fecskendőt. Ő azt mondta, hogy mindenkinek azt javasolja, hogy ha meg kell lépni, minél előbb.

Sára Biró answered 12 év ago

 Én is elmesélek egy mai esetet:
Volt egy néni a rendelőnkben aki már 20 éve cukorbeteg, 10 éve járt a diabetológiai gondozóban,azóta a háziorvosa kezelte. Éhomi vércukra 18 mmol/l,HgbAlC 12% felett!
Azzal jön be,hogy bármit csak inzulint ne!
Aztán egy kis beszélgetés,úgymond "győzködés"! Közben a Főorvost hívták telefonon a kórházból,és az időt kihasználtam és megmutattam a néninek a beadó tollat! Pillanat alatt történt az egész,megkérdeztem megszúrhatom és már meg is történt! Utánam a néni is kipróbálta! Azt mondja " jaj én miért is féltem ennyire"?! Ilyen és hasonló történetek vannak naponta!

Mária Balázs answered 12 év ago

 Nem kell félelem érzéssel megközelíteni,mert akkor mindig arra gondolsz! Hidd el nem olyan vészes,csak egy kis odafigyelést igényel! Meglátod jobban fogod érezni magad, megszűnik a  fáradtságérzés!A fenti történet ismerős,tényleg az első szúrásig a legnehezebb,utána már könnyebb!