Mennyi idő elteltével és hány vércukimérés után döntitek el h bázist kell emelni és nem bólussal korrigálni?

KérdésekMennyi idő elteltével és hány vércukimérés után döntitek el h bázist kell emelni és nem bólussal korrigálni?
Agnes Kovacs kérdezte ennyi ideje: 9 év

Jeleneleg két vércukormérés és bólus korrekciót követően határozom el, h itt bizony bázisinzulin adag emelés kell, nálatok mi a módszer az első vércukormérést követően azonnal hozzá nyúltok a bázishoz ???Honnan tudható gyorsabban és nem néhány óra elteltével h mégis bázis adagot kell emelni és nem egyszeri bólus a megoldás??

3 Válasz
Best Answer
Nanita answered 9 év ago

Mivel én naponta egyszer adok bázist, így nem tartom célszerűnek azt, hogy két vércukormérés alapján emeljem meg a bázist. Legalább két nap átlagosnál magasabb érték után nyúlok a bázishoz. Egy egy magasabb érték még nem indokolja azt, hogy azonnal a bázishoz nyúljunk.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Köszia  választ, igen ezzel van bajom, mert akkor eleve hosszabb idő , nálad 2 nap rosszabb-ingadozobb vércukival elmegy …. Én most pumpás vagyok, itt a penhez képest hamarabb lehet javitani a bázison hiszen a pumpában gyorhatású inzulin megy csak bázis adagnak is 3 percenként mikró adagokban, de itt is legalább 8 óra elteltével 2 vércukimérés és bólus inzulin adag korrigálás sikeretelsége után nyúlok a bázis módosításához. A penhez képest ez ugyan gyorsabb, de mégiscsak késő cselekvésnek érzem, főleg h a bázis pumpával sokkal pontosabb mint pennel ahol többször több is mint kéne a szerevzetnek , ezért pumpánál erősebb a hatás a vércikra ha változik a szervezet bázis igénye. Próbálok ötletet szerezni tőletek mivel lehetne hamarabb tudni h itt most bázis kell mert tartós emelkedés vagy elegendő a bólus ???

Agnes Kovacs answered 9 év ago

penes koromban nálam is 1-2 nap volt mire hozzányúltam a bázisadaghoz, ez egy időjárási frontnál már sokszor nem is lett bázissal korrigálva, hanem a gyorhatásúval bajlódva oldottam meg. Az érdekelne egy vércukiértékből honnan tudhatom h bázis vagy éppen csak bólus korrekcióra lesz szüksége a szervezetemnek ??