Mennyi folyadékot igyunk meg ebben a nagy melegben? És föleg mit?

KérdésekMennyi folyadékot igyunk meg ebben a nagy melegben? És föleg mit?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 12 év

Mert hallom , hogy sokan nagyon kevés folyadékot isznak.  Főleg időseknél van a kiszáradás.

7 Válasz
Nanita answered 12 év ago

Szia Kriszti!

Én télen-nyáron a másfél litert megpróbálom meginni, bár néha nehezen megy. Én szénsavasmentes ásványvizet iszom napközben. Reggel és este pedig teát.
Azt "mondják", hogy nyáron a 2-2,5 liter folyadéknak meg kellene lennie.

Sára Biró answered 12 év ago

A felnőtt embernek napi 2-3 liter folyadékra van szüksége, de melegben ennél jóval többet igyunk. A legjobb szomjoltók a víz és a szénsavmentes ásványvizek. A tea  is  jó, főleg gyógyfüves, gyümölcsös teák. A legjobb, ha szoba-hőmérsékletű italt fogyasztunk, mert a jéghideg és a forró italok is megterhelhetik a szervezetet. Jó ha több gyümölcsöt,salátát fogyasztunk ilyen meleg időben.

Judit Kraseczki answered 12 év ago

Pusza MINDENKINEK !!!!!

Én nyáron elvagyok, télen kell erőszakot tennem magammal, mert hidegben nem kívánok inni, nyáron mindegy  hogy mit, hideget igyak. Persze cukormentesnek kell lennie. 2 –  2,5 liter jöhet :))))

Pityu answered 12 év ago

Buborékmentes a nyerő. + 35 C felett egy kis citronlé jólesik ha van. Egyébbként Judit véleményét osztom. Télen étkezésenként egy-egy pohár (2,3 dl) víz, és utánna a -15.-ben akár több órát is kibírtam ital nélkül, mig a böbbiek "vedelték" a teát. Sosem értettem miért. Nyárom is napi 2 liter folyadék, nem túl hidegen, jéggel sosem. Ha olyan mozgást végzek, mely leizzaszt akkor igen, de akkor még jobban izzadok, és ezután pihenni kell egy árnyékos hűvös helyen.

Sára Biró answered 12 év ago

 A buborékmentes az egészséges ( én a buborékost szeretem),de teát is iszom,ja a citrom az jó:-)

Julcsi answered 12 év ago

Imádom a csapi vízünket, télen-nyáron azt iszom! Valahol olvastam, hogy 10kg-ként 1 l folyadékot kell meginni. A napi 3 litert azért próbálom meginni.

Marika answered 12 év ago

Próbáljatok meg evés előtt egy pohár vizet meginni és akkor kevesebbet tudunk enni és így alacsonyabb vércukor értékek lesznek és fogyhatunk is !!!A napi három liter kell és jó savanyú gyümölcsök ribizli és meggy fogyasztása nagyon jó ,mert a meggy vízhajtó hatású is .