MELYIK INZULINT ÍRJÁK FEL GYAKRABBAN ANALÓGOT VAGY A HUMÁNT?

KérdésekMELYIK INZULINT ÍRJÁK FEL GYAKRABBAN ANALÓGOT VAGY A HUMÁNT?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 12 év
10 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Krisztikém a humán inzulint lehet először felírni és abból is van a több beteg,  analóg inzulin kezelés csak a humán inzulin kezelést követően jöhet abban az esetben,ha a beteg HgbAlC értéke magas, vagy magas az étkezés utáni vércukor, vagy ha hypozik a beteg. Analóg inzulint csak akkor szabad felírni,ha a beteg rendszeresen méri a vércukrát, diétát betartja,mozog ,vagyis életmódot változtatott és így sem jó az anyagcseréje, na ekkor jöhetne az analóg. Hát erről azért tudnék mesélni,no komment(:- Tény,hogy nagyon sok analóg inzulinos cukorbeteg van. 

Krisztina Kiss answered 12 év ago

Bekel vallanom ember legyen a talpán aki ezen kifog igazodni. De most sajnálom az orvosokat és a betegeket mert nem lesz könnyü ezt elmagyarázni., hogy neki miért ez jár stb.

Sára Biró answered 12 év ago

 Most hallottam a hírekben ,hogy a betegek fele analóg inzulint kap,de a híradóban sokszor nem pontosan fogalmaznak,mert pl.azt mondták,hogy ezután 3 havonta laborba kell menniük a betegeknek,ez korábban is megvolt. Max.nem ment a beteg 3, vagy 6 havonta vérvételre. Anita lehet az anyukád ezt az infot hallhatta,amiért azt gondolta vérből megvizsgálják ki hogyan diétázik:-)  

jaskó answered 12 év ago

Sárika! Nem volt félrehallás. Szó szerint ezt mondatták a bemondóval. A Sámánné egy kicsit helyretette a riportban ezt a nagy sületlenséget.

Sára Biró answered 12 év ago

Ma folyamatosan figyelem a híreket,mert nem jól kommunikálnak!

jaskó answered 12 év ago

Teljesen megzavarják az embereket. Félrevezetik a képzetlen betegeket. Fölöslegesen keltenek pánikot. Fenyegetéssel nem lehet eredményt elérni, viszont egy jól megszervezett betegoktató rendszer bevezetésével, illetve a támogatások bizonyos körének az ismeretbővítéshez kapcsolódó megítélésével talán már igen. Erre egy kórházi bennt fekvés, vagy egy túlzsúfolt gondozóban a betegre fordítható pár perc alatt ezt nem lehet megvalósítani. Itt az eü személyzet mellett komolyan be kellene vonni a tapasztalt cukorbetegeket, akik életvitelszerűen megtapasztalták és tapasztalják naponta a diabétesz minden megnyilvánulását. DIABETESZ ISKOLA!!!!!!!

Sára Biró answered 12 év ago

 Jaskó a szívemből szóltál,arra vágyom,hogy ne csak az interneten legyen diabétesz iskolám,hanem a rendelőben is. Ma aki (de minden nap) nálunk volt láthatta a tömeget,na ez nem diabétesz iskolának,hanem még szakrendelésnek sem megfelelő.Ennyi embert szakszerűen tanáccsal ellátni képtelenség. Így nem lehet a beteg figyelmét felkelteni.Volt innen az oldalról beteg,aki megerősítheti,hogy még ülőhely sem volt.
Jaskó reménykedem a DIABÉTESZ ISKOLA megvalósításában és abban,hogy érdemi munkát is tudunk végezni,nem csak a busz menetrendet figyelni! Igen nagy szükség van a a jól eldukált betegek segítségére hiszem és vallom!!!

Krisztina Kiss answered 12 év ago

Hát igen igy van szakrendelésen nincs annyi idő amenyi kellene ahoz, hogy mindent  elmagyaráz ugy, hogy beteg meg is értse miröl van szó mert ami sajnos most folyik az nagy üzem már elnézést. Ennyi beteget ellátni rendesen lehetetlen… És ezért lenne jó az amiröl irtok mert, bövebb részletes meg beszélések bizony kellenek. Szurkolok, hogy össze jöjön …

jaskó answered 12 év ago

A Sárika által használt és többször említett Diabetesz Iskola kifejezést szándékosan írtam a hozzászólásom végéhez, mert szerintem is csak ilyen formában lehetne tisztességesen felkészíteni a betegtársakat.
Miért is?
1. Amikor a beteg először szembesül azzal a ténnyel, hogy cukorbeteg (kórházban, gondozóban) először is bepánikol és csak hagyja, hogy sodorják az események, megjegyezni viszont alig tud valamit az oktatott anyagból. Főleg ha az gépiesen, hadarva, nem személyre szabottan történik, megspékelve a  különböző háttérképzettséggel és intelligenciával rendelkező szoba, vagy betegtársak, többnyire rémtörténeteivel
2.Hiányzik a lelki gondozás, mely segítené az elfogadást
3. Nem minden esetben arra alkalmas emberek végzik a tájékoztatást, fáradtság, kiégés, előadókészség, empátia hiánya.
4. A hely nem alkalmas az információ befogadására. (láttam én már a szomszédos ágyon haldokló beteg társaságában végzett betegoktatást, el lehet képzelni az eredményt)
Lehetne még sorolni, de minek. A tény az tény. Ha megfelelő anyagi hátteret és körülményeket biztosítva, megfelelő tárgyi és személyi feltételek megléte mellett akár kötelező jelleggel is oktatnák a betegeket (esetenként az ápolóit), majd a tanfolyamon való részvételhez kötnék a támogatási rendszert, sokkal kevesebbe kerülne a végeredmény, mint amilyen eredménnyel a mostani kapkodó, idegesítő, ijesztgető tákolmány kecsegtet. Ráadásul sokan azt sem tudják, hogyan és milyen módon javíthatnának az állapotukon.

Sára Biró answered 12 év ago

 Tudod Jaskó,és tudjátok Mindannyian minden ember vágyik valamira,ki autóra,ki háza és sorolhatnám,én a DIABÉTESZ ISKOLA megvalósítására vágyom ( na azt nem mondom,hogy homokos tengerpartra nem kívánkozom:-)). Amióta láttam Tihanyban, hogy  a Kicsák Mariannék már egy betegcsoportnál ki is próbálta,azóta még jobban érdekel,illetve foglalkoztat a gondolat. Ameddig más nincs,addig az internetes oktatás,megbeszélés marad. Vagy lehet ez a jövő?? Tudjátok nagyon sokat beszéltek az internetes vércukor napló vezetésről. Szóval fejlődik a világ,de az oktatás módjának is ezzel kellene tartani.