Melyek az érelmeszesedés tünetei?

KérdésekMelyek az érelmeszesedés tünetei?
Ilona50 kérdezte ennyi ideje: 13 év
7 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

Az érelmeszesedés nem okoz tüneteket, míg az erek beszűkülése oly mértékű nem lesz, hogy a vérkeringés jelentősen romlik. A tünetek, melyek attól is függnek, hogy mely erek érintettek.Ha az agyban futó erekben történik lerakódás, az stroke-hoz  (agyér görcs)vezethet.Ha a szív környéki erek szűkülnek be akkor  szívinfarktus vagy szívelégtelenség alakulhat ki.A vese környéki erek elmeszesedése magas vérnyomást, és a vese működésének leállását okozhatja.Ha érelmeszesedés a lábak vagy a medence ereiben van, akkor a lábak fájnak, kezdetben csak nagyobb terhelésre, később járás közben is. A férfiak esetében a medence ereinek meszesedése akár impotenciát is okozhat. érdemes odafigyelni arra,hogy mit eszünk,rendszeresen mozgunk-e, illetve az orvos által javasolt gyógyszereket tartósan szedjük-e!
Számos kutatás van azzal kapcsolatosan,hogy a betegek mennyi ideig szedik a gyógyszert úgy, ahogyan a kezelő orvos javasolta. Érdekes dologra derült fény,hogy egy év múlva a betegek csupán 30%-a szedi a koleszterint csökkentő tablettát!

Ilona50 answered 13 év ago

 Érdekes,hogy ennyien elhagyják a  gyógyszereket és egyben megdöbbentő! Ti szoktatok változtatni a kezelésen,illetve elhagyjátok a koleszterin csökkentőt?

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 ŐSZINTÉN BEVALLOM HOGY ÉN SEM SZEDEM BE, AZ MÁR A SOKADIK GYÓGYXEREM LENNE INKÁBB NEM!!ÚGY GONDOLOM ÚGYIS DIÉTÁZOM!!

katalin answered 13 év ago

Én kiváncsi lennék rá mégis miböl vagy milyen vizsgálattal kehet az érszükületet érezni.nekem mostanába nem fáj a fejem csak nyom a jobb oldalon de sokszor még az orrom is fáj.

Sára Biró answered 13 év ago

 Zsuzsika én meg őszintén írom Neked,hogy ha nem jó a koleszterined akkor kell szedni a koleszetrin csökkentőt és beszéld meg az orvosoddal,hogy melyiket hagyhatod esetleg el:-) !!!
Kati a legegyszerűbb egy nyaki carotis UH vizsgálat,ott hamar látszódnak a meszes plakkok. De a fej sok mindentől fájhat nyaki csigolya kopás ( mivel varrónő vagy),megfázástól.

katalin answered 13 év ago

Nyaki ultrahangon januárba voltam hála semmi gond szerintem is a gerincnél van baj mert a hátam is fáj.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Sárika ezt a kolexterin tablettát elvették tőlem Sopronba ,azt mondták nem kell szedni azóta semilyet koleszterinre nem szedek be!Akkor vették el a cavintont is mert nem passzolt a Citalopramhoz!