Megjelent a diabetes.hu legújabb hírlevele.

KérdésekMegjelent a diabetes.hu legújabb hírlevele.
jaskó kérdezte ennyi ideje: 11 év

Ti milyen szakirodalmat, szaksajtót szoktatok olvasni? milyen kiadványok, könyvek segítségével bővítitejk ismereteiteket? Én már régóta előfizetője vagyok a Diabetes-nek, sőt néha magam is írok olvasói levelet a szerkesztőségnek. Ajánlom a figyelmetekbe a lapot. Nagyon életszerű és gyakorlati témákkal foglalkozik és nagyon közérthető módon és szinte kizárólagosan a cukorbetegséggel kapcsolatban.
 Érdemes megnyitni ezt a linket és regisztrálni a hírlevelükre http://www.diabetes.hu/

5 Válasz
jaskó answered 11 év ago

Semmi hozzászólás? érdekes. Csak a gondozóra, az eü személyzetre , jobb esetben a KEVA-ra hagyatkoztok? Annyi helyről lehet már információt szerezni. Számomra a Dr Fövényi József által írt könyvek jelentették az alapvető ismereteim forrását. Inzulinnal kezelt cukorbetegek könyve, Funkcionális inzulinterápia, Majd Dr Oláh Andor Reformkonyha, de sokat segítettek a Treben könyvek is, a Diabetes című újság és mostanában az internet, benne 1. helyen a KEVA.

Sára Biró answered 11 év ago

 Jaskó én is több helyen körülnézek és igyekszem megbízható forrásból közölni információt. Örülök, hogy  1. helyen van a Keva 🙂  Sokan olvastok,de kérlek írjatok be tapasztalatot, új információt különben nem lesz amit olvasnotok :-).  Tudjátok mindig kell frissíteni. :-)))

Halász Gabriella answered 11 év ago

Én jóformán rögtön regisztráltam a Diabetes.hu-ra miután megtudtam, hogy cukorbeteg vagyok. Hazajöttem a kórházból és belevetettem magam a neten a keresésbe, az olvasásba. Ott találtam rá. Azóta is jön a hírlevelük.

Beszereztem különböző kis tájékoztató füzeteket:

Dr. Fövényi József-Székely Katalin: Diétás tanácsok  cukorbetegeknek,
Dr. Winkler Gábor: A vércukor-önellenőrzés jelentősége és gyakorlata,

– a NOVARTIS kiadvány sorozatát… Cukorbetegként is jól lehet élni (ebben vannak receptek is),
– a Novo Nordisk kis füzete:  Diétás tanácsok cukorbetegeknek inzulinnal kezelt cukorbetegek számára (ebben van szénhidrát táblázat is, ezt használom amikor kell, van benne menüvariációk is)

– és amit szoktam használni:

Nagy Margit: Konyhasarok – étkezési tanácsok cukorbetegeknek c. kiadványa. (Tudomány kiadó)

Vannak még más apró kiadványok is, de ezeket használom rendszeresen.

Most nemrég megrendeltem a Diabetes újság  konyhasarok rovatának válogatását, a "Konyhasarok receptgyűjtemény 1." kiadványt a neten keresztül.

(Itt lehet érdeklődni utána:

Tudomány Kiadó Kft.
1023 Budapest, Ürömi u. 56.
tel: +36-1/273-2844
fax: +361/384-5399
e-mail:
http://http://www.tudomany-kiado.hu )

Na és természetesen a KEVA!!! 🙂
Mióta ide járok ( 🙂 ), azóta sokkal, de sokkal többet tudok, olvasok olyan dolgokról, amit még nem hallottam, tudtam! 🙂
Úgyhogy én nagyon, de nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, és hálás vagyok Sárának, aki fáradságot nem kímélve életben tartja a kíváncsiságunkat, az érdeklődésünket, ….meg aki megvalósította, kitalálta, ….meg mindenkinek, aki megírja benne a tapasztalatát, az észrevételét… és nem utolsó sorban egy kis közösséget! 🙂 nekem személy szerint jó tartozni valahova -… ha ezt lehet mondani! 🙂
Köszönöm hogy vagytok! 🙂

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Én is köszönöm hogy vagytok!!!!!

Sára Biró answered 11 év ago

Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat, a lehető legjobbkor jött! 🙂