Meghalt egy cukorbeteg a kezdő orvos tévedése miatt

KérdésekMeghalt egy cukorbeteg a kezdő orvos tévedése miatt
Lamár Krisztián kérdezte ennyi ideje: 11 év

Itt van ez a cikk, de én valahogy nem tudom a fiatal doktornőt komolyan hibáztatni. Én is a felsőoktatásban dolgozom, pár évig még rálátásom van a kezem alól kikerülő fiatal mérnökök életpályájára. Nálunk az elképzelhetetlen, hogy egy teljesen kezdő szakember kezébe akkora hatalom kerüljön, hogy emberéletek múljanak rajta. Hogy fordulhat elő ez az orvosoknál? Itt a cikk: http://index.hu/belfold/2012/09/25/veszelyesek_lehetnek_az_egyedul_ugyelo_rezidensek/

5 Válasz
Zsuzsanna Német answered 11 év ago

 Aki dolgozik az hibáz!! ( vagy hibázhat) Aki nem dolgozik nem hibázik!!Egy gondolat ……..egy orvos és egy tanár között azért van különbség ,bocsika!!

Lamár Krisztián answered 11 év ago

Én nem tanárról beszéltem, hanem mérnökről. Márcsak azért sem, mert én magam is mérnök vagyok. A világ legtermészetesebb dolga, hogy egy erőműben (mondjuk Pakson) nem enegdnek egyedül ügyeletbe egy kezdőt.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Ezer bocsánat hogy nem mérnököt irtam hisz tudtam!!A Rezidensek (orvosok is) el kell hogy kezdjék valahol!!

Tri-Ton answered 11 év ago

 Én viszont tudom, hogy miről beszélsz Krisztián. Közel 30 éve dolgozom a villamosiparban és azon belül az üzemirányításban. Számomra elképzelhetetlen, hogy egy kezdő olyan döntést hozhat amin akár emberélet, akár nagy vagyoni hátrány múlhat. Dönthet ugyan, de amíg nem ,,bólintok rá,, addig nem hajtható végre. Gondolom az egészségügyben is így kell lennie. Én sem feltétlenül a fiatal kezdőt hibáztatnám, hisz egy ideig kell, hogy legyen felette kontroll, ami lehet, hogy felületes volt. Az is lehet azonban, hogy a végrehajtásba csúszott hiba, ezért fontos a félreérthetetlen kommunikáció.

Sára Biró answered 11 év ago

 Véleményem szerint sem ügyelhetne önállóan  egy  rezidens orvos,és a munkáltatónak erre kellene figyelni. Valóban a gyakorlati kérdésekben sok a hiányosság, ezt személyesen is tapasztaltam. Mindenképpen be kellett volna utalni kórházba a beteget.