Megfelelő étrenddel elkerülhető a koleszterincsökkentő gyógyszerek szedése.

KérdésekMegfelelő étrenddel elkerülhető a koleszterincsökkentő gyógyszerek szedése.
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év

A napjainkban leggyakrabban alkalmazott koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek az úgynevezett sztatinok, amelyek egy enzim gátlása révén csökkentik a máj koleszterin-termelését. A sztatinok szedése azonban számos kellemetlen mellékhatást (leggyakrabban izomfájdalmakat) okozhat, ezért egy most közzétett tanulmány azt vizsgálta, milyen étrenddel lehetne kiváltani a magas koleszterinszint gyógyszeres kezelését.Az új kutatás eredményei szerint bizonyos növényi eredetű élelmiszerek (pl. olajos magvak és magas rosttartalmú gabonafélék) fogyasztása sokkal eredményesebben csökkenti a koleszterinszintet, mint a telített zsírsavakban szegény – egyébként szintén vegetáriánus – étrend.

1 Válasz
Farkasinszkiné Kati answered 13 év ago

Krisztina én már valahol le írtam, hogy amikor magas koleszterint állapítottak meg nálam, az orvosom
ismerve az én különböző gyógymódjaimat, gyógyteák stb. elmondta, hogy koleszterin csökkentőt kellene
szednem, viszont elmondta a hátrányait és a mellékhatásait is. Azt javasolta, hogy próbáljam meg a zabkorpát, naponta 2-3 alkalommal egy kanállal akár főzelékbe, akár kefírbe, vagy joghurtba keverve a
mai napig ezt alkalmazom és a koleszterin szinten azóta mindig jó. Amikor elkezdtem a kúrát 2 tasak korpa után lett meg a jó eredmény.