magas vérnyomás ingadozás,

Kérdésekmagas vérnyomás ingadozás,
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 14 év

 Létezik e-ingadozo vérnyomásnál néha  rosszabbul érzi magát valaki?

6 Válasz
Zsuzsanna Német answered 14 év ago

 bizony létezik,naponta többször kell ilyenkor mérni a vérnyomást és sok folyadékot inni! persze elengedhetetlen az orvosi ellenőrzés,

Sára Biró answered 14 év ago

Igen,nagyon fontos a vérnyomást rendszeres ellenőrzése a nap különböző időszakában! Az eredményt be kell írni  a vérnyomásnaplóba,ebből a kezelő orvos jobban tud tájékozódni!

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Most hogy bent voltam a Kórházba lecserélték a régi vérnyomás tablettáimat,egy kombinált vérnyomás gyógyszert kaptam jobb a helyzetem tőle,a vérnyomásom jó,és nincsenek nyomások a fejembe!!

Edina answered 12 év ago

Nekem is kellett télen sokat mérnem,mert hirtelen úgy éreztem agyvérzést kapok,szét akart robbanni a fejem+szédülés,hányinger,stb.Ilyenkor 150/95 körüli értékekre ugrott fel a vérnyomásom az átlagos 100as értékeimről.mindig lepihentem és több folyadékot ittam.kaptam gyógyszert,de a tudat elég,hogy van ha kell már nincsenek is olyan rosszullétek.De azért néha megmérem.

rgyorgy answered 12 év ago

Nálam azonos vérnyomás csökkentő gyógyszer szedése mellett a nyári hőségben mindig alacsonyabb az átlag vérnyomásom. Mikor mérek, ezt naponta ötször teszem.Evés előtt ülve, és állva, majd étkezések után szintén.Ami meglepő, hogy vége a nagy melegnek, és tegnap a max 125, a min. 98 Hgmm volt.

Édes szívem answered 12 év ago

 Kánikulában gyakori, hogy a folyadékvesztés miatt kevesebb vérnyomáscsökkentő is elég. Különösen óvatosnak kell lenni a vízhajtót is tartalmazó kombinációkkal. Ha ismételten alacsony nagy melegben, érdemes megbeszélni a kezelőorvossal, hogy mit és hogyan lehet önállóan változtatni. De ha valaki változtat akkor mérni is kell.