Magas pulzusszám, normális vérnyomás

KérdésekMagas pulzusszám, normális vérnyomás
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 13 év

26 éves nő vagyok, 160 cm 80 kg, a pulzus számom mindig nagyon magas (vérnyomásom megfelelő), reggel, nyugalmi állapot után is 100. Voltam már kardiológián illetve pajzsmirigy vizsgálaton is, de szerencsére nem találtak semmit. Nem eszem több sót mint más és talán a napi folyadék bevitelem is megfelelő. Mivel csökkenthetném a pulzusom és ez mennyire káros? A választ előre is köszönöm.

8 Válasz
Best Answer
Krisztina Kiss answered 13 év ago

PULZUS SZÁM  MEGEMELKEDHET HA FESZÜLT VAGY STRES HATÁSÁRA IS. LEHET ÉRDEMES LENNE EBBEN AZ IRÁNYBAN IS KIVIZSGÁLTATNI MAGAD.

Krisztina Kiss answered 13 év ago

AZ SEM ÁRTANA HA NÉHÁNY KILOT LEADNÁL MERT 160CM HEZ A 80KG AZ SOK.-   ÉN 156CM VAGYOK ÉS 44KG. TÖBB MOZGÁST KELLENE BEIKTATNI ITT A NYÁR NAGYON JÓ ALKALOM ERRE.

gicat answered 13 év ago

Úgy gondolom különösebben nagyon stressz hatás nem ér.
 Sajnos elég sokat dolgozom és kevés időm jut minden másra, bár tudom ez akár kifogás is lehet. Mindenesetre tényleg többet kellene mozognom.
Köszönöm a válaszokat.

Sára Biró answered 13 év ago

Kedves Anonymus! Mindenképpen fordulj ismételten szakorvoshoz,egyrészt okozhatja az elhízás is  a magas pulzusszámot,de feltétlen meg kell keresni az okát és kezelni kell.
Addig is javasolnám,hogy próbálj meg energiaszegényen étkezni ,oszd el a napi kalóriabevitelt 4-5 x-i étkezésre és minél többet mozogjál!Hányszor étkezel naponta? Milyen munkát végzel,mennyi a napi fizikai aktivitásod?

gicat answered 13 év ago

Ülő munkát végzek. Sajnos nem sok a napi mozgás. Az étkezés pedig napi 3x.
Valószínűleg tényleg az életmódon kellene változtatni!

Sára Biró answered 13 év ago

 Az életmódváltás mindenképpen fontos,lehet megoldja a problémát néhány kg fogyás,de ha nem mindenképpen ismételten orvoshoz kell fordulni! Holter vizsgálat is készült,hogy valóban magas-e a pulzusszám?

gicat answered 13 év ago

Sajnos ezt nem tudom megmondani, hogy készült-e olyan vizsgálat, a leleten nem látok ilyet.
Azonban ma hogy újra megnéztem a leletemet, feltűnt hogy tavaly októberben vettem észre és vették észre hogy magas a pulzusom amikor tüdőgyulladásom volt és antibiotikumot szedtem. Utána kaptam egy vérnyomás csökkentő gyógyszer (Nebispes) 1 hónapig napi fél tablettát szedtem és utána hónapokig visszaállt 80 körülire. 3 hete ismét antibiotikumot kaptam (ugyanazt Actil duot) és miután abba hagytam akkor tűnt fel megint hogy ismét 100 körüli vagy magasabb a pulzusom. Véletlen vagy lehet kapcsolat a kettő között?

Sára Biró answered 13 év ago

 A gyulladás ,lázas állapot miatt emelkedhet a pulzus szám,de a Nebispeset rendszeresen kell szedni,az csökkenti a frekvenciát ( a pulzust). A HOLTER olyan hogy 24 óráig fenn van rajtad és a szívműkódest mutatja.