Magas inzulinszint mitől?

KérdésekMagas inzulinszint mitől?
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 11 év

Sziasztok,

mitől lehet magas valakinek az éhomi iINZULIN szintje?
Ez inzulinrezizstencia miatt van vagy hizás vagy mert az illető sokat eszik?
Kérlek,csak ha biztosan tudod a választ,akk válaszolj,mert fontos.

5 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

 Ez olyan mint egy ördögi kör. Az inzulin a hasnyálmirigyünk által termelt hormon az inzulin elengedhetetlen  az anyagcseréhez . A sejtek inzulin jelenlétében tudják felvenni cukrot, ami az energiát biztosítja , de az inzulinnak szerepe van  a zsírok, fehérjék raktározásában is.
Inzulin rezisztenciában az inzulin hatása elégtelen, a sejtek rezisztenssé válnak rá, nem nyílnak meg a kapuk,hogy bekerüljön a cukor a sejtekbe . A szervezet mindig az egyensúlyra törekszik, így a hasnyálmirigy további inzulin kibocsátással reagál a vércukor érték normalizálása érdekében, és felgyűl a szervezetben az inzulin. Amikor a hasnyálmirigy nem tudja biztosítani a többlettermelést kialakul a cukorbetegség.
Magas a vércukorszint, a sejtek közben „éheznek”. A magas inzulin szint  további étvágy növekedéshez vezet , ezért eszünk, így nő az elhízás. Fontos a rendszeres mozgás, sétálás,gyaloglás,sport,ez csökkenti az inzulin rezisztencia, csökken a testsúly . Egy kicsit bonyolult,de tényleg a legtöbbet a fizikai aktivitással lehet segíteni, és odafigyelni az étrendre,amiről itt az oldalon többször beszéltünk.

Nanita answered 11 év ago

" Magas a vércukorszint, a sejtek közben „éheznek”. A magas inzulin szint  további étvágy növekedéshez vezet" Sárának ezt a mondatát teljes mértékben alá tudom támasztani, mert saját tapasztalatom is az, hogy egy bizonyos szintig minél magasabb a cukrom, annál éhesebb vagyok. Ilyenkor az indokolatlan evés miatt előbb mérni szoktam.

Takács Timi answered 11 év ago

Nekem is magas az inzulinszinte,akkor lehetek ettől állandóan éhes?Kb 1-2óránként?

Sára Biró answered 11 év ago

 Lehet,de fontos  rendszeresen étkezni, többször keveset,akkor nem leszel annyira éhes, és nem kell nassolni,ami fokozza az elhízást!

Takács Timi answered 11 év ago

igen ugy teszek,ráadásul szinte csak lassu ch-t eszek,max ebédnél van benen néha krumpli v ilyesmi,és smemit nem vlozik.most is ettem fél1kor és már korog a gyomrom…és csak lassut ettem.kezdek kételkedni benne   ettől lehet…néha fél orával reggeli után éhes vagyok…és van h eszek és mintha nem is ettem volna..és ez nagyon változo.ma például reggeli után nem nagyon voltm éhes,megettem a tizorait elkezdett égni a gyomrom,mintha nem is ettem volna.nekem sztem ezzel van összefüggésbe