Magas inzulinszint mitől?

KérdésekMagas inzulinszint mitől?
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 9 év

Sziasztok,

mitől lehet magas valakinek az éhomi iINZULIN szintje?
Ez inzulinrezizstencia miatt van vagy hizás vagy mert az illető sokat eszik?
Kérlek,csak ha biztosan tudod a választ,akk válaszolj,mert fontos.

5 Válasz
Sára Biró answered 9 év ago

 Ez olyan mint egy ördögi kör. Az inzulin a hasnyálmirigyünk által termelt hormon az inzulin elengedhetetlen  az anyagcseréhez . A sejtek inzulin jelenlétében tudják felvenni cukrot, ami az energiát biztosítja , de az inzulinnak szerepe van  a zsírok, fehérjék raktározásában is.
Inzulin rezisztenciában az inzulin hatása elégtelen, a sejtek rezisztenssé válnak rá, nem nyílnak meg a kapuk,hogy bekerüljön a cukor a sejtekbe . A szervezet mindig az egyensúlyra törekszik, így a hasnyálmirigy további inzulin kibocsátással reagál a vércukor érték normalizálása érdekében, és felgyűl a szervezetben az inzulin. Amikor a hasnyálmirigy nem tudja biztosítani a többlettermelést kialakul a cukorbetegség.
Magas a vércukorszint, a sejtek közben „éheznek”. A magas inzulin szint  további étvágy növekedéshez vezet , ezért eszünk, így nő az elhízás. Fontos a rendszeres mozgás, sétálás,gyaloglás,sport,ez csökkenti az inzulin rezisztencia, csökken a testsúly . Egy kicsit bonyolult,de tényleg a legtöbbet a fizikai aktivitással lehet segíteni, és odafigyelni az étrendre,amiről itt az oldalon többször beszéltünk.

Nanita answered 9 év ago

" Magas a vércukorszint, a sejtek közben „éheznek”. A magas inzulin szint  további étvágy növekedéshez vezet" Sárának ezt a mondatát teljes mértékben alá tudom támasztani, mert saját tapasztalatom is az, hogy egy bizonyos szintig minél magasabb a cukrom, annál éhesebb vagyok. Ilyenkor az indokolatlan evés miatt előbb mérni szoktam.

Takács Timi answered 9 év ago

Nekem is magas az inzulinszinte,akkor lehetek ettől állandóan éhes?Kb 1-2óránként?

Sára Biró answered 9 év ago

 Lehet,de fontos  rendszeresen étkezni, többször keveset,akkor nem leszel annyira éhes, és nem kell nassolni,ami fokozza az elhízást!

Takács Timi answered 9 év ago

igen ugy teszek,ráadásul szinte csak lassu ch-t eszek,max ebédnél van benen néha krumpli v ilyesmi,és smemit nem vlozik.most is ettem fél1kor és már korog a gyomrom…és csak lassut ettem.kezdek kételkedni benne   ettől lehet…néha fél orával reggeli után éhes vagyok…és van h eszek és mintha nem is ettem volna..és ez nagyon változo.ma például reggeli után nem nagyon voltm éhes,megettem a tizorait elkezdett égni a gyomrom,mintha nem is ettem volna.nekem sztem ezzel van összefüggésbe