Ma délelőtt valaki nézett tévét, vagy hallgatott rádiót? Állítólag a tesztcsíkok támogatottságáról volt szó ! Információ??

KérdésekMa délelőtt valaki nézett tévét, vagy hallgatott rádiót? Állítólag a tesztcsíkok támogatottságáról volt szó ! Információ??
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

 A délelőtt egyik cukorbeteg mesélte,hogy azt hallotta a rádióban, hogy csökkentik a tesztcsíkok támogatottságát? 

15 Válasz
Marika answered 12 év ago

Már meg sem merek szólalni ,örüljek, hogy megértem a nyugdíjaskort most jön a magyar Taigetosz ,hulljanak a gyengék és az öregek !!! De majd akik ezeket az intézkedéseket hozzák ők is lehetnek ám betegek és talán öregek is !!!!!

Sára Biró answered 12 év ago

 Anita  ,tudod az sem jó hogy el kellejen bírálni,hogy ki milyen támogatással kapja az illető gyógyszert, vagy segédeszközt stb,, Én ezt azért írtam, mert nagyon sok beteg  tisztában van a betegség szövődményével és méri a vércukor értékét és azt beírja a naplóba. Viszont sok beteg sajnos nem mér,egy része lehet anyagi ok miatt,de a másik része viszont egyéb ok miatt  . És tényleg arra kellene törekedni,hogy rászoktatni a betegeket a mérésre. Én a tablettás betegnek is adnék legalább 3 havonta egy doboz tesztcsíkot,mert akkor kellene már az anyagcserét kordában tartani,nem beszélve arról,hogy a modern gyógyszerek 3500 forintba kerülnek!! Eltelik 8-10 év ameddig gyakorlatilag szinte semmi sem történik, főleg ha a beteg szakrendelőbe sem kerül. Utána meg inzulin,szövődmény és sokkal többe kerül a szövődmények kezelése.
Remélem én nem sértettelek meg Titeket,mert nem az volt a szándékom,  de naponta találkozom olyan beteggel aki naplót egyáltalán nem hoz,nem vezet. Van olyan beteg,hogy adtunk vércukormérőt és úgy sem mér.
Ti akik ide beírtok tisztában vagytok a következményekkel és próbáltok másokon is segíteni,mindannyian azt szeretnénk ha a megelőzés kerülne előtérbe és nem a késői szövődmények kezelése!!!
Én továbbra is hiszek benne,hogy az MDT tud lépéseket tenni e téren!!

Nanita answered 12 év ago

Drága Sári!
Szerintem senkit nem sértettél meg és bízom benne, hogy mi sem téged. Hiszen mi csak köszönettel tartozunk neked. Nem is neked is címezzük a véleményünket, hanem csak kibeszéljük magunkból. Csak egyszerűen kétségbe vagyunk esve és kilátástalannak látjuk a helyzetet. Egyetértek veled, hogy a betegek miért nem mérnek…de teljesen mindegy hogy azért nem mér többet mert nem tudja megvenni mert kevés a pénze vagy mert nem is akarja, mert ezekkel a döntésekkel csak a normális betegeket fogják tönkre tenni.
Gondoljatok bele, ha tényleg bevezetik, akkor pl. Jaskónak, Marikának és még sorolhatnám ( de sajna a többieket nem ismerem) is gondot okozhat a magasabb áron való havi adag kiváltása lévén, hogy nyugdíjasok. Nekem is gondot fog okozni, mert én meg kettő gyereket nevelek, férjem nemrég munkanélküli volt…
Soha nem azt/azokat kell büntetni akik védtelenek, nem tehetnek a dologról. Olyat találjanak ki, amivel hatákonyabbá tudják tenni a betegek kezelését, aktivitását, de ne olyan áron, hogy az eddig is magára oda figyelő betegek életét teszik tönkre. Így is nagyon sokat költünk gyógyszerekre akik már 20-30 éve cukorbetegek.

katalin answered 12 év ago

Én is azt mondom amit a Sári mi akik itt irunk foglalkozunk a betegségünkel  és bántanak ilyen dolgok de akit érintene annak hiába beszélnek.Ez szülöértekezleten is igy van mindig az nincs ott akinek a legjobban kellene.

Sára Biró answered 12 év ago

 Lányok,fiúk az analóg inzulinos kérdésnél már írtam,hogy biztató jelek vannak az analóg inzulin felírhatóságát illetően:-)) Anitám remélem ma este nem fogsz sírni:-))de részleteket csak később írhatok:-))
Persze egyértelmű,ha az ember kiírja magából,vagy kibeszéli a bánatát az segít