MA BEMONDTÁK BEVEZETIK SZEPT 1-TÖL A CHIPS ADOT. ÉRDEKES DOLOG.

KérdésekMA BEMONDTÁK BEVEZETIK SZEPT 1-TÖL A CHIPS ADOT. ÉRDEKES DOLOG.
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 13 év

ÉN VÉLEMÉNYEM AKI MEG VETTE MOST IS MEGFOGJA. OLYAN MINT A DOHÁNYOS AKÁR, HOGY EMELIK MÉGIS SZIVJÁK.

4 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

Krisztike az asztmás dohányosok sem fogják kedvezményre kapni a gyógyszert. Hát ezzel egyetértek,mert megy az asztmás a biciklin a cigarettával,leszáll és mondja mennyire fullad,közben rám fújja a cigaretta füstöt. Hát vegye meg a gyógyszert! Az hogy még valaki cigarettázik lehet ellenőrizni,de azt hogy pl.ki mennyit mozog,mennyire diétázik (na azt meg lehet tapasztalni,de ellenőrizni nem szeretném!)……
Teljes mértékben egyetértek szerintem sem a chips adó oldja meg a helyzetet!!

Ilona50 answered 13 év ago

 Véleményem szerint nem ez az út ami az egészséges táplálkozásra hívná fel a figyelmet.Ezt egy adónak is hívhatjuk.A dohány árának emelkedése sem riasztja el az embereket,hogy ne füstöljenek.   

stewes answered 13 év ago

Lehetséges, hogy valamit félrehallottam ma reggel, de ha nem, akkor drasztikusan csökkenni fog a cukors üdítőitalok fogyasztása. Mellékhatásként pedig az állam bevétele, s akár a kereskedelem egy része is belerokkanna. Mondom, ha jól értettem, hallottam! Ami pedig ez volt: …egy liter kóla adója 265 Ft lesz… Akkor egy nagy üveg ebből közel ezer forintba fog kerülni?

Edelényi Rita answered 13 év ago

 Én nem emlékszem, hogy bármit hatalmi szóval meg lehetne változtatni, örülnék, ha ez  lenne az első:))) Viccet félretéve: nem azt gondolom problémának, hogy plusz adót tesznek egészségtelen termékere, hanem azt, hogy ez a pénzt valószínűleg nem a megfelelő célra (egészségügyi felvilágosítás, oktatás, prevenció) fordítják. Tudjátok, hogy Japánban azért az orvosok az egészsges emberek után kapják a "fejpénzt". No majd ha nálunk is, akkor mondom, hogy igen, tettünk valamit…..